7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muzikologams bus įteiktos Onos Narbutienės, Vytauto Landsbergio ir Lietuvos kompozitorių sąjungos premijos už ryškiausius 2017 metų darbus

LKS inf.
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Muzika Anonsai

Geriausių Lietuvos muzikologų darbų apdovanojimo iškilmes rengia Lietuvos kompozitorių sąjungos muzikologų sekcija. Kaip ir kasmet, jos inicijuota komisija išstudijavo praėjusių metų mokslines, pedagogines, publicistines, istorines ir kitokio pobūdžio publikacijas apie muziką, muzikinės kultūros populiarinamąją ir šviečiamąją veiklą.

 

Premijos muzikologams teikiamos nuo 2004 metų už ryškiausius darbus įvairiose muzikologijos mokslo srityse, taip pat – už Lietuvos muzikinės kultūros tyrinėjimą ir populiarinimą. 2007 m. premijoms suteikti iškilių Lietuvos muzikologų bendruomenės autoritetų Onos Narbutienės (1930–2007) ir Vytauto Landsbergio vardai. Šiemet ketvirtą kartą bus įteikta ir trečioji – Lietuvos kompozitorių sąjungos – premija. Premijų steigėjai – Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vytauto Landsbergio fondas.

 

2017 m. Lietuvos muzikologų darbus vertino 9 ekspertų komisija: muzikologės Beata Baublinskienė (pirmininkė), Jūratė Katinaitė, Asta Pakarklytė, Rūta Stanevičiūtė ir Živilė Tamaševičienė, muzikos atlikėjai Daumantas Kirilauskas ir Rusnė Mataitytė, kompozitoriai Šarūnas Nakas ir Mykolas Natalevičius.

 

Premijų teikimo iškilmės vyks birželio 4 d., pirmadienį, 18 val. Kompozitorių namuose (A. Mickevičiaus g. 29, Vilnius). Renginio metu bus skaitomos laudacijos laureatams, koncertuos folkroko grupė „Atalyja“. Įėjimas laisvas.

Žymos:
LKS inf.,