7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Labdaros koncertas „Vaikai vaikams“

Rengėjų inf.
Nr. 15 (1252), 2018-04-13
Muzika Kultūra vaikams Anonsai
A. Žukovo nuotr.
A. Žukovo nuotr.

Balandžio 12 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje ketvirtus metus iš eilės vyks labdaros koncertas „Vaikai vaikams“, kuriuo siekiama paminėti pasaulinio garso violončelininko, dirigento, žmogaus teisių gynėjo, filantropo Mstislavo Rostropovičiaus veiklą Lietuvoje. Kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Barkausko, scenoje pasirodys M. Rostropovičiaus fondo remiami šalies jaunieji atlikėjai ir savo išskirtiniu talentu sieks atkreipti dėmesį į bendraamžius sergančius vaikus. Renginio metu bus renkamos lėšos Vaikų ligoninės paramos fondui.

 

Iškilmingame labdaros koncerte „Vaikai vaikams“ atgims paties Maestro M. Rostropovičiaus idėjos. Net 25-erius metus M. Rostropovičius užsiėmė labdaringa veikla, ne kartą yra parėmęs Vaikų ligoninę, esančią Vilniuje, Santariškėse, į didžiąją sceną padėjęs užlipti dešimtims ryškiausių Lietuvos ir pasaulio menininkų.

 

„Vaikai koncertuoja dėl vaikų, ugdomas jų pilietiškumas solidarumas ir atjauta – tokia yra mūsų rengiamo koncerto pagrindinė idėja bei padėka Maestro, nešusiam viltį daugybei vaikų visame pasaulyje. Ne visi vaikai turi galimybes koncertuoti didžiosiose scenose, kai kurie baltose palatose laukia dienos, kai pasveiks ir grįš į išsiilgtus namus. Prieš keletą metų sujungę jėgas su Šv. Kristoforo orkestru ir Vaikų ligoninės paramos fondu, nusprendėme, jog niekas kitas neskamba taip prasmingai, kaip aukoti savo bendraamžių gerovei kviečianti jaunųjų talentų muzika“, – pasakojo M. Rostropovičiaus fondo direktorė Agnė Kažimėkaitė.

 

Bus renkamos lėšos Vaikų onkohematologijos skyriui

Koncerto tikslas – padėti Vaikų ligoninės paramos fondui įgyvendinti projektą „Antibakterinių baldų įrengimas vaikų onkohematologijos skyriaus kaulų čiulpų transplantacijos poskyriui“. Tai – vienintelis vaikų KČT centras, atliekantis autologines bei alogenines kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijas Lietuvoje bei didžiausias toks centras Baltijos šalyse.

 

Šiuo metu centras siekia įsigyti specialių baldų komplektą, kuris užkerta kelią hospitalinių infekcijų plitimui. Hospitalinės infekcijos arba infekcijos, susijusios su ligoninėmis, buvo ir yra viena iš didžiausių ligoninių problemų visame pasaulyje. Jų sukėlėjai gali būti įgyti įvairiai: mikroorganizmai perduodami kito paciento, personalo (rankos, drabužiai, per orą, nuo įvairių paviršių, instrumentų, baldų), nes mikroorganizmai puikiai išgyvena aplinkoje.

 

ES šalyse hospitalinės infekcijos paveikia vieną iš 20 pacientų – tai 4,5 mln. pacientų ES kasmet. Tai ligoninėms papildomai kainuoja 7 milijardus eurų ir sąlygoja papildomus 37 tūkst. mirčių. Šiuo metu Kaulų čiulpų transplantacijos poskyriui reikalinga suma – 40 tūkst. eurų.

 

Aukoti šiam tikslui galima jau dabar, pervedant paramą į Vaikų ligoninės paramos fondo sąskaitą nr. LT307300010135084529.

 

„Labai džiaugiamės, jog šio prasmingo koncerto tradiciją nuo pat pradžių globoja J. E. Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė. Taip pat džiaugiamės, jog negalėsiantys koncerto pasiklausyti gyvai, tai galės padaryti stebėdami jo transliaciją per LRT Kultūra kanalą balandžio 14 d. 21 val. Šiuo metu vaikai intensyviai ruošia įspūdingą koncerto programą, kuri išties turėtų sujandinti ne vieną, tad tikimės sulaukti kuo daugiau neabejingų klausytojų. Taip pat norisi tarti nuoširdų ačiū visoms koncertą organizuojančioms pusėms – viskas daroma neatlygintinai, kad visi iki vieno surinkti eurai atitektų Vaikų ligoninei“, – kalbėjo A. Kažimėkaitė.

 

Nemokamas labdaros koncertas „Vaikai vaikams“ vyks balandžio 12 d. 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Žymos:
Rengėjų inf.,
A. Žukovo nuotr.
A. Žukovo nuotr.