7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

LVSO sezono pradžios koncertas

LVSO inf.
Nr. 30 (1224), 2017-09-22
Muzika Anonsai
Edgaras Montvidas. LVSO archyvo nuotr.
Edgaras Montvidas. LVSO archyvo nuotr.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šio sezono atidarymo koncertui Kongresų rūmuose rugsėjo 22 d. 19 val. pasirinko išskirtinę programą ir net tris Lietuvos operos scenos deimantus. Tenoras Edgaras Montvidas – vienas ryškiausių Lietuvos operos veidų pasaulyje. Solistas nuolat koncertuoja Londono karališkojoje „Covent Garden“ operoje, Didžiajame Ženevos teatre, Anglų nacionalinėje operoje, Frankfurto, Bavarijos, Hamburgo, Nyderlandų ir kituose garsiausiuose Europos operos teatruose. Nedažnai Lietuvoje pasirodantis tenoras yra labai mylimas publikos ir kritikų.  


Šį vakarą E. Montvido partneris scenoje – jo kolega „Covent Garden“ operos teatre baritonas Kostas Smoriginas. Įspūdingi šio lietuvių solisto muzikiniai keliai jau atvedė iki Milano „La Scala“ ir kitų garsių operos teatrų scenų. Klasikinės muzikos duomenų bazės „Bachtrack“ duomenimis, 2014 m. K. Smoriginas buvo vienas iš trijų daugiausiai dainavusių bosų-baritonų pasaulyje.

 

Koncerte taip pat išgirsite Viktoriją Miškūnaitę, po studijų savo karjerą pradėjusią pagrindiniais vaidmenimis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. 2016 m. V. Miškūnaitė pelnė aukščiausią scenos meno apdovanojimą Lietuvoje – „Auksinį scenos kryžių“, sėkmingai pastaraisiais metais sukūrė Manon („Manon“), Džuljetos („Kapulečiai ir Montekiai“) bei kitus vaidmenis.

 

Koncertą pradės įspūdingos italų klasikinės muzikos genijaus G. Puccini „Šlovinimo Mišios“ („Messa di Gloria“), giedos Kauno valstybinis choras (vadovas Petras Bingelis). Kūrinys tapo tartum simboliniu kompozitoriaus atsisveikinimu su iš kartos į kartą šeimoje perduodama sakraliosios muzikos puoselėjimo tradicija ir liudijo subrendusį G. Puccini apsisprendimą savo gyvenimą ir kūrybą susieti su gyvybingu ir spalvingu draminės operos pasauliu. Antrojoje koncerto dalyje skambės puošnios ir melodingos arijos, scenos ir duetai iš G. Puccini operų „Toska“, „Bohema“ ir „Kregždutė“ bei G. Donizetti operos „Liučija di Lamermur“.

 

Šį vakarą Lietuvos valstybiniam orkestrui diriguos jo įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas, Nacionalinės premijos laureatas maestro Gintaras Rinkevičius.

 

Žymos:
LVSO inf.,
Edgaras Montvidas. LVSO archyvo nuotr.
Edgaras Montvidas. LVSO archyvo nuotr.
Kostas Smoriginas. LVSO archyvo nuotr.
Kostas Smoriginas. LVSO archyvo nuotr.
Viktorija Miškūnaitė. LVSO archyvo nuotr.
Viktorija Miškūnaitė. LVSO archyvo nuotr.
Gintaras Rinkevičius. LVSO archyvo nuotr.
Gintaras Rinkevičius. LVSO archyvo nuotr.