7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Nacionaliniame dramos teatre – „Gėlių Muzika“

 

Rengėjų informacija
Nr. 24 (1085), 2014-06-20
Muzika Anonsai
„Gėlių Muzika“ atlikėjai
„Gėlių Muzika“ atlikėjai
Kultūros naktį, birželio 20 d., Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyks du nemokami renginiai. Danų režisierė Kirsten Dehlholm pristatys muzikinę – vizualinę spektaklio „Kosmosas+“ versiją, o artėjant vidurnakčiui (22.30 val.) simboliškai paminint Rasų šventę teatro fojė bus pristatyta muzikinė – poetinė kompozicija „Gėlių Muzika“, kurioje susilies eilės, muzika ir šiuolaikinės lazerių projekcijos.
Kompozicijos autoriai sako, norintys atskleisti ne tik gėlių grožį, spalvingumą, bet ir jų trapumą, laikinumą. „Tai – ne akademinis koncertas, o teatralizuota kompozicija, apjungianti skaitomą poeziją, gyvą muziką, gėlių kvapus ir mistinius lazerių kuriamus vaizdinius. Ilgiausią vasaros naktį kviečiame visus pasinerti į gražų ir šiek tiek melancholišką gėlių pasaulį“, – sako renginio sumanytoja ir dainų atlikėja Nijolė Kniukštaitė-Vaičiulienė.
„Gėlių muzikos“ programoje – lietuvių kompozitorių B. Dvariono, J. Gruodžio, A. Belazaro, V. Laurušo, V. Bagdono, J. Juozapaičio ir kt. dainos apie gėles, kurias atliks solistė Nijolė Kniukštaitė-Vaičiulienė (sopranas) ir pianistas Linas Dužinskas, o lengvas ir skaidrias Oskaro Milašiaus eiles skaitys aktorė Jolanta Dapkūnaitė. Renginio erdvę papuoš gyvos gėlės ir jų eferiškumą atskleisiančios lazerių projekcijos.
„Gėlė – yra poetiška žmogaus sielos, jo viso gyvenimo metafora. Tai kaitumo, trapumo simbolis. Gėlė vysta, ji labai laikina, kaip kiekvienas iš mūsų. Be to, gėlės gyvenimas dažnai siejamas ir su žmogaus meilės tema, kuri taip pat trapi, nepastovi. Savo renginiu sieksime perteikti tą žydėjimo trumpumą, efemeriškumą, juk muzika ir švelnios eilės – geriausias būdas apie tai kalbėti. Poezija – simboliška, diaugiaprasmė, o muzika – momentinis menas, nutinkantis tik čia ir dabar. Suskambanti ir dingstanti. Tokia pat laikina. Be to, tą naktį Lietuvos nacionalinio dramos teatro fojė bus daug žolynų ir gyvų gėlių. Tas augalų kvapas vėlgi magiškai laikinas – čia pat dvelkiantis, čia pat išnykstantis“, – poetiškai renginio idėją nusakė Oskaro Milašiaus eiles skaitysianti Jolanta Dapkūnaitė.

 

„Gėlių Muzika“ atlikėjai
„Gėlių Muzika“ atlikėjai