7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muzikos mugėje WOMEX 2013 – Lietuvos nacionalinis stendas

 

MILC inf.
Nr. 39 (1053), 2013-10-25
Muzika Anonsai

 

2013 m. spalio 23–27 d. Kardife, Velse (Jungtinė Karalystė), vyks tarptautinė muzikos mugė WOMEX – vienas svarbiausių Europoje vykstančių etninės, tradicinės ir „pasaulio muzikos“ (world music) profesionalų forumų, sudarantis puikias sąlygas pristatyti savo šalies autentiškąjį ir modernųjį folklorą, užmegzti naudingus kontaktus jo sklaidai, sužinoti naujausias pasaulines šios muzikos srities kūrybos ir industrijos tendencijas. Šiemet mugėje dalyvaujančius Lietuvos atstovus pirmąkart suvienys nacionalinis stendas, organizuojamas Muzikos informacijos ir leidybos centro.
 
1994-aisiais Berlyne startavusios ir kasmet vis kitame Europos mieste rengiamos mugės metu vyksta profesionalų konferencija ir mugėje pristatomų grupių festivalis (Showcase Festival), filmų ir vaizdo klipų ir programa, kurią atrenka Vienoje įsikūręs Tarptautinis muzikos ir medijų centras IMZ, o visos mugės programą vainikuoja WOMEX apdovanojimų ceremonija. Beveik 300 stendų turinčioje parodoje savo produkciją ir leidybinius pasiūlymus eksponuoja vidutiniškai 700 kompanijų iš 90 pasaulio šalių, vyksta apie 60 koncertų, kuriuose dalyvauja apie 350 atlikėjų iš viso pasaulio. Penkias dienas truksiantys mugės renginiai šiemet vyks Velso tūkstantmečio centre (Millennium Centre) ir „Motorpoint“ arenoje Kardife.
 
Nors Lietuvos kompanijų atstovai jau nebe pirmus metus lankosi šioje keliaujančioje mugėje, pirmą kartą šiemet organizuojamas nacionalinis Lietuvos muzikos stendas (Music Export Lithuania, stendo Nr. 151, 152) sutelks aktyviausias šios srities muzikos kūrėjų, atlikėjų, leidėjų, prodiuserių pajėgas. Tarp šiųmečių dalyvių – kompozitorius, multiinstrumentininkas, folkloro ansamblio „Vydraga“ ir įvairių world music projektų vadovas Algirdas Klova; įrašų leidyklos „Semplice“ vadovė Rūta Skudienė; baltiškos muzikos įrašų leidyklos „Dangus“ ir festivalio „Mėnuo Juodaragis“ vadovas Ugnius Liogė; tautiškos kapelijos „Sutaras“ ir įrašų leidyklos „Kukū Records“ vadovas Antanas Fokas; didžiausio Baltijos šalyse CD/DVD/Blu-ray laikmenų gamintojo „Bod Group“ atstovai.
 
Specialiai mugei išleistas CD rinkinys „Note Lithuania – Folk / World“, kuriame pristatoma gausi šiandieninė šios Lietuvos muzikos įvairovė, nuo autentiškos liaudies muzikos tradicijos iki modernių jos variacijų, junginių su kitomis pasaulio etninės muzikos tradicijomis.
 
Lietuvos nacionalinį stendą mugėje WOMEX organizuoja Muzikos informacijos ir leidybos centras, jį remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA ir Lietuvos autorių teisių asociacija LATGA. Daugiau informacijos apie mugę: www.womex.com.

 

Žymos:
MILC inf.,