7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Artėja koncertų ciklas „Iuvenes art“

 

Rengėjų inf.
Nr. 33 (1047), 2013-09-13
Muzika Anonsai

 

Dauguma jaunų, talentingų, muzikalių žmonių iš Lietuvos, pelniusių pripažinimą ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje, savo kūrybą plėtoja didžiuosiuose miestuose, kur „verda“ aktyvus kultūrinis gyvenimas. Tuo tarpu regionų gyventojai turi mažiau galimybių išgirsti jų kuriamą muziką. Todėl į susitikimą su jaunaisiais menininkais šį kartą kviečia Trakų krašto vietos veiklos grupė (VVG), įgyvendindama projektą „Iuvenes art“.
Lietuvos jaunųjų menininkų kuriama muzika bei pasiekimais domisi profesionali muzikė Ieva Tijūnėlienė – projekto „Iuvenes art“ vadovė. Idėjos autorė pernai į Trakus sukvietė užsienyje gyvenančius ir kuriančius, Trakų meno mokyklą baigusius jaunuosius menininkus – kompozitorių Albertą Navicką (Prancūzija), saksofonininkę Rusnę Mikiškaitę (Didžioji Britanija) ir vokalistę Reginą Bendinskytę (Vokietija). Užutrakio dvaro sodyboje vykęs koncertų ciklas „Muzika iš toli“ sulaukė didelio pasisekimo.
Šiemet „Iuvenes art“ projekte dalyvaus ir Lietuvoje, ir užsienyje gyvenantys bei kuriantys jaunieji menininkai, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai, „Grand Prix“ premijų laimėtojai – smuikininkas Algirdas Šochas (Lietuva–Vokietija), pianistės Jonė Punytė (Lietuva), Austėja Valušytė (Lietuva) ir Ugnė Antanavičiūtė (Lietuva), altininkai Ugnė Petrauskaitė (Lietuva) ir Jurgis Juozapaitis (Lietuva), klarnetininkas Vytautas Giedraitis (Lietuva). „Regionuose profesionalių jaunųjų menininkų kūryba pristatoma fragmentiškai, stinga iniciatyvų supažindinti visuomenę su naujais veidais, aktualiomis jaunųjų profesionalų kūrybos bei atlikimo tendencijomis“, – apie projektą kalbėjo I. Tijūnėlienė. Pasak idėjos autorės, projekto pagrindas – populiarinti jaunųjų menininkų kūrybą regionuose – šį kartą – Trakų rajone.
Maloniai kviečiame į nemokamus koncertus Užutrakio dvaro sodyboje (Trakų raj.):
rugsėjo 28 d., 17 val. groja Algirdas Šochas, Jonė Punytė (programoje: J. Brahms, P. Sarasate ir kt.);
spalio 12 d., 17 val. groja Ugnė Petrauskaitė, Austėja Valušytė (programoje: R. Schumann, G. Enescu ir kt.);
spalio 26 d., 17 val.koncertuojatrio „Claviola”–Jurgis Juozapaitis, Vytautas Giedraitis, Ugnė Antanavičiūtė (programoje: W. A. Mozart, V. Germanavičius ir kt.).
 
Pagrindinis projekto rėmėjas – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.