7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kristupo vasaros festivalis

 

Rengėjų inf.
Nr. 26 (1040), 2013-06-28
Muzika Anonsai
Asta Krikščiūnaitė
Asta Krikščiūnaitė

 

Birželio 30 d. (sekmadienį) 19 val. Vilniaus universiteto botanikos sode (Kairėnų g. 43, Vilnius) girdėsite tris sopranus – Liliją Gubaiduliną, Astą Krikščiūnaitę, Eglę Strumskytę ir mecosopraną Laurą Zigmantaitę. Prie jų prisijungs Vilniaus m. savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas Donato Katkaus.
 
L. Gubaidulina – auksinio balso savininkė, Lietuvoje atsidūrusi labai romantiškomis aplinkybėmis. Totorių kilmės operos solistę atviliojo meilė. Dėl jos palikusi puikią karjerą Kazanėje, atlikėja netruko pakerėti ir lietuvių publiką. 2010 m. po pergalės populiariame TV muzikiniame projekte „Triumfo arka“ pasipylė koncertai bei pasiūlymai pasirodyti ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Jos vaiskus, tobulai valdomas balsas tiesiog užburia ir atrodo yra sukurtas tam, kad atvertų bekraštį vokalinės muzikos grožį.
 
Asta Krikščiūnaitė – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė. Solistė sukūrė ne vieną įsimintiną vaidmenį didžiuosiuose Europos teatruose. Jos repertuare svarbūs tiek operos, tiek oratorijos, kantatos ar dainos žanrai. A. Krikščiūnaitė koncertuoja su įvairiais simfoniniais ir kameriniais orkestrais Lietuvoje ir už jos ribų. Už savo meninę veiklą dainininkė įvertinta daugeliu apdovanojimų.
 
Eglė Strumskytė – jauna, perspektyvi solistė, kuri ne tik dainuoja, bet ir vaidina. Aktorinio meno paslapčių ji mokosi pas aktorius Eglę Gabrėnaitę ir Ramūną Cicėną, o vokalinius įgūdžius lavina pas Juliją Stupnianek. Atlikėja yra sukūrusi įvairiausių personažų, tarp kurių įsimintiniausias –Lisistratė Aristofano komedijoje „Lysistrata“.
 
Laura Zigmantaitė šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Ji yra daugelio konkursų – „International Musical Eistedfodd – Llangollen“ (2006), „Giovani Musicisti“ (2011), „Beatričė“ (2011) – laureatė ir prizininkė. Atlikėja koncertavo Lietuvoje, Vokietijoje, Kanadoje, Italijoje. Bendradarbiavo su dirigentais G. Rinkevičiumi, M. Staškumi, M. Pitrėnu, A. Veismaniu (Latvija), A. Vizgirda, J. Geniušu, V. Lukočiumi, režisierėmis Dalia Ibelhauptaite bei Jūrate Vansk (Šveicarija). Sukūrė ne vieną vaidmenį operose. 

 

Asta Krikščiūnaitė
Asta Krikščiūnaitė