7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Douglas Academy“ choras iš Škotijos

Bažnytinio paveldo muziejuje

BPM inf.
Nr. 25 (1039), 2013-06-21
Muzika Anonsai
„Douglas Academy“ choras
„Douglas Academy“ choras

 

Birželio 22 d., šeštadienį, 16 val. kviečiame į koncertą „Ubi caritas“ („Ten, kur gailestis ir meilė“) Bažnytinio paveldo muziejuje. Koncerte dalyvaus „Douglas Academy“ choras iš Škotijos. Vadovaujamas dirigento Marko Evanso choras atliks įvairių kraštų ir epochų sakralinę ir pasaulietinę muziką. Girdėsime kompozitorių Thomaso Talliso, Antonio Vivaldi, Antono Brucknerio, Ola Gjeilo, Česlovo Sasnausko, Vidmanto Bartulio kūrinius.

 

Dauguma choro dainininkų yra muzikinių specialybių moksleiviai, tačiau nebūtinai dainavimo, dalis jų vėliau rinksis muzikines studijas universitetuose ar konservatorijose. „Douglas Academy“ mokykla yra įsikūrusi Glazgo miesto šiaurinėje dalyje. Mokyklą, gyvenančią labai aktyvų muzikinį gyvenimą, lanko apie 1000 moksleivių. Joje veikia taip pat ir muzikos mokykla, ruošianti profesionalius muzikantus.

 

Choro meno vadovas ir dirigentas Markas Evansas studijavo muziką Glazgo universitete, o chorinį dirigavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, tobulinosi pas Christopherį Bellą, vadovavo Edinburgo festivalio chorui, Karališkojo Škotijos nacionalinio simfoninio orkestro chorui; bendradarbiavo su žymiais dirigentais Takuo Yuasa, Alexanderiu Lazaru, Gary Walkeriu, dalyvavo daugelyje muzikinių ir edukacinių projektų visoje Škotijoje. 

 

„Douglas Academy“ choras
„Douglas Academy“ choras