7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija 2013“

 Gegužės 11-19 d.

Pagal rengėjų inf.
Nr. 19 (1033), 2013-05-10
Muzika Anonsai

  

Jau gegužės 11 d. prasideda kasmetinis šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija 2013“. Jau 29-ąjį kartą šiuolaikinės muzikos festivalis džiugina įvairiaspalviu muzikiniu spektru net ir išrankiausio skonio publikai. Vykdydama savo pagrindinę misiją – atspindėti šiuolaikinį meną, jaunus kūrėjus ir atlikėjus – „Druskomanija 2013“ nepamiršta ir garbingų sukakčių. Šiais metais švenčiamo kompozitoriaus Teisučio Makačino 75-erių metų jubiliejaus proga, į festivalio programą įtrauktas gražiausių kompozitoriaus dainų vakaras ir pokalbis su muziku apie jo kūrybą.

 

„Druskomanija 2013“ visą savaitę sostinėje vyks renginiai – jų numatoma net devyni.

Gegužės 11 d. 16.30 festivalį pradės spaudos konferencija, o 18 val. į festivalio atidarymo koncertą Lietuvos kompozitorių sąjungoje kvies LT fortepijoninių ansamblių grupė.

 

Gegužės 12 d. 13.30 visiems besidomintiems šiuolaikinio meno tendencijomis siūloma įžanginė festivalio diskusija „Retrospektyvos / Perspektyvos“  („Coffee-inn“ Vagos knygyne). Vakarop, 16 val., į „Vakaro meditaciją“ pasinerti pasiūlys atlikėjai Mykolas Natalevičius (bosas) ir Gabija Rimkutė (fortepijonas).

Gegužės 14 d. 18 val. „Menų spaustuvėje“ (Studija II) – vakaras su „Brass Trio“ muzika, o 15 d. 18 val. į antrąją „jaunos“ muzikos sesiją ten pat pakvies neseniai susibūręs šiuolaikinės muzikos ansamblis „Sinestesis“ (meno vadovas ir dirigentas Karolis Variakojis).

 

Gegužės 16 d. 13 val. festivalio naujovė – jaunųjų muzikologų konferencija „Nestandartiniai muzikos reiškiniai kitose meno šakose“ LMTA J. Karoso salėje, o 19 val. Lietuvos kompozitorių sąjungoje koncerte „ContemporAcco“ gros LMTA akordeonistų ansamblis.

 

Gegužės 17 d. 18 val. muzikos renginius sostinėje, Jono Meko vizualiųjų menų centre, užbaigs tradicinis „Druskomanijos“ projektas – „ELEKTROmanija“. Šiemet čia šeimininkaus Liudas Mockūnas (saksofonas) ir Jakobas Riisas (elektronika).

 

Visi šiuolaikinės muzikos festivalio „Druskomanija“ renginiai nemokami.

Daugiau informacijos www.druskomanija.lt