7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rytus ir Vakarus sujungs violončelių garsai

„Piano.lt“ koncertų salėje

„Piano.lt“ inf.
Nr. 18 (1032), 2013-05-03
Muzika Anonsai
Robertas Grodas, Mami Nishio, Makio Horie
Robertas Grodas, Mami Nishio, Makio Horie

 

Piano.lt“ koncertų salėje gegužės 3 d. 19 val. muzikuos jauni, bet jau didelę koncertinę patirtį turintys atlikėjai iš Japonijos ir Lietuvos.
 
Tolimoji Japonija pirmiausia asocijuojasi su sakuromis, kaligrafija, arbatos gėrimo ritualais ir kariais, paisančiais garbės kodekso – samurajais, o pastaruoju laiku – su žemės drebėjimais, atominių elektrinių reaktoriais, robotų gamyba ir naujųjų technologijų kūrimu. Tačiau šį kartą išgirsime kito – muzikinio gyvenimo – pulsą, o Rytus ir Vakarus sujungs violončelių garsai.
 
Pianistė Mami Nishio ir violončelininkai Makio Horie bei Robertas Grodas susipažino Maskvos valstybinėje P. Čaikovskio konservatorijoje, kurioje visi šiuo metu studijuoja. Koncerte „OST&WEST cellos sound“ („Rytų ir Vakarų violončelių garsai“) jie atliks vokiečių kompozitorių R. Schumanno (Adagio ir Allegro, op. 70; 5 pjesės liaudies stiliumi, op. 102; Fantastinę pjesę, op. 73) ir J. Brahmso (SonatasNr. 1, e-moll, op. 38 ir Nr. 2, F-dur, op. 99 violončelei ir fortepijonui) kūrinius.
 
Atlikėjų kūrybinių biografijų faktai akivaizdžiai liudija jaunųjų muzikų talentą ir profesinį meistriškumą.
 
Mami Nishio gimė Japonijoje (1987 m.), skambinti fortepijonu pradėjo nuo trejų metų. Konservatorijoje specialybės mokosi A. Pisarevo, kamerinio ansamblio – D. Kaprino klasėse. M. Nishio dalyvavo konkursuose Japonijoje, yra pelniusi stipendiją, 2008 m. IV tarptautiniame Skriabino pianistų konkurse Maskvoje – diplomą. M. Nišio aktyviai koncertuoja kaip solistė – grojo su Tokijo ir Ibarakio orkestrais, su kameriniais ansambliais Rusijoje ir Japonijoje.
 
Makio Horie gimė Japonijoje (1990 m.), griežti violončele pradėjo nuo trejų metų. Debiutavo ant scenos šešerių. Konservatorijoje specialybės mokosi prof. N. Šahovskajos klasėje. Konkursuose „Sapporo Junior Cello“, „The Yamafuji Award“ pelnė pagrindinį prizą, Slovakijos tarptautiniame violončelių festivalyje – pirmąją premiją. Taip pat yra „Matsukata Hall Music Award“, „Aoyama Music Concourt Young Talent Award“ ir prestižinio „Music Competition of Japan“ konkursų nugalėtojas. Nuo 2011-ųjų – „The Rohm Music Foundation“ stipendininkas.
 
Robertas Grodas gimė Lietuvoje (1991 m.), griežti violončele pradėjo nuo šešerių. Baigė B. Dvariono dešimtmetę muzikos mokyklą, mokytojos J. Veiverienės klasę. Nuo 2010 m. studijuoja Maskvos valstybinėje P. Čaikovskio konservatorijoje, N. Šahovskajos klasėje. Dalyvavo įvairiuose nacionaliniuose festivaliuose ir konkursuose, yra respublikinio J. Urbos stygininkų konkurso nugalėtojas ir stipendininkas. 2012 m. S. Kozolupovo violončelininkų konkurse Maskvoje pelnė I premiją.

 

Robertas Grodas, Mami Nishio, Makio Horie
Robertas Grodas, Mami Nishio, Makio Horie