7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Koncertas „Muzikinės variacijos“

 

LNF inf.
Nr. 13 (1027), 2013-03-29
Muzika Anonsai
David Geringas. M. Raškovskio nuotr.
David Geringas. M. Raškovskio nuotr.

Balandžio 5 d., penktadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje ir balandžio 6 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje Lietuvos kamerinis orkestras pasirodo su violončelininku bei dirigentu David Geringu ir obojininku Robertu Beinariu.
 

Lietuvoje gimęs neprilygstamas violončelės meistras D. Geringas – vienas universaliausių dabarties menininkų, sukaupęs įspūdingą repertuarą nuo baroko iki šiuolaikinių kompozicijų. Jis yra pelnęs I premiją ir aukso medalį prestižiniame P. Čaikovskio konkurse, o jo mokytojas buvo legendinis Mstislavas Rostropovičius. Kaip atlikėjas ir dirigentas, D. Geringas koncertavo įvairiose pasaulio scenose, su žymiausiais simfoniniais orkestrais ir dirigentais, vėliau debiutavo ir kaip operos dirigentas.
 
Obojininkas Robertas Beinaris – daugelio tarptautinių konkursų laureatas, Lietuvos obojininkų čempionato organizatorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedros vedėjas – itin veiklus Lietuvos atlikėjas, koncertuojantis su įvairiausiais kolektyvais.
 
Šiame orkestro muzikos koncerte skambės kiek netikėtas, todėl tuo labiau intriguojantis violončelės ir obojaus duetas. Programoje – rusų kompozitorių variacijos ir nemari Vakarų klasika: Antono Arenskio Variacijos P. Čaikovskio tema styginių orkestrui, op. 35a ; Nikolajaus Rimskio-Korsakovo Variacijos g-moll M. Glinkos tema obojui ir orkestrui ; Piotro Čaikovskio „Variacijos rokoko tema“ violončelei ir orkestrui, op. 33; Johanno Christiano Bacho „Sinfonia Concertante“ F-dur, T.VIII/6; Wolfgango Amadeus Mozarto Simfonija Nr. 29 A-dur, KV 201/186a. Diriguoja David Geringas.
 
Koncerto partneris – Klaipėdos koncertų salė.

 

David Geringas. M. Raškovskio nuotr.
David Geringas. M. Raškovskio nuotr.