7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Džiazo centras persikels į Vilnių

 

LNF inf.
Nr. 12 (1026), 2013-03-22
Muzika Anonsai
James Morrison
James Morrison

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (meno vadovas Petras Vyšniauskas) intensyviai rengiasi būsimam susitikimui su pasaulinio garso džiazo virtuozu, trimitininku Jamesu Morrisonu (Australija). Šis koncertas iššūkių nebijančiam kolektyvui turėtų būti itin reikšmingas. Jis vykskovo 21 d., ketvirtadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje.

 
„Per daugelį metų turėjau progų dirbti su įvairiausiais orkestrais, – prieš pasirodymą Lietuvoje pasakojo trimito virtuozas iš Australijos. – Man labai patinka pats orkestro garsas ir energija, noriai imuosi naujos partitūros, todėl būsimo koncerto su „Trimitu“ laukiu nekantriai.“
 
J. Morrisonas groja ne tik trimitu, bet ir trombonu, eufonija, tūba, saksofonu, fliugelhornu, kontrabosu ir fortepijonu. Jo tarptautinė karjera klostėsi sparčiai – šešiolikos metų debiutavo įspūdingame Monterėjaus džiazo festivalyje Amerikoje, vėliau ne kartą dalyvavo pasauliniuose muzikos turuose su ryškiausiomis džiazo žvaigždėmis. 49-erių metų Australijoje gimęs atlikėjas yra grojęs garsiausiuose pasaulio džiazo klubuose, dalyvavęs žymiausiuose džiazo festivaliuose, muzikavęs su tokiomis legendomis kaip Dizzy Gillespie, Cabu Calloway, Woody Shaw, Redu Rodney, George’u Bensonu, Ray Charlesu, B.B. Kingu, Ray’um Brownu, Wyntonu Marsalu ir kt. Virtuozo atliekamos muzikos klausėsi Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, JAV prezidentai George’as Bushas ir Billas Clintonas. 1997 m. už indėlį į gimtosios šalies meną J. Morrisonas buvo apdovanotas Australijos ordinu, o 2000 m. paties sukurtą kompoziciją atliko per Sidnėjaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.
 
J. Morrisonas garsėja ir šviečiamąja veikla, daugelyje šalių veda meistriškumo pamokas bei seminarus, yra įsteigęs savo vardinę stipendiją. Pripažįstantis šiuolaikinių technologijų naudą atlikėjas džiazo muziką bei edukacinę medžiagą populiarina internete. Neseniai J. Morrisonas tapo Kvinslando muzikos festivalio meno vadovu.

 

James Morrison
James Morrison