7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Koncertuoja Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai

 

LNF inf.
Nr. 11 (1025), 2013-03-15
Muzika Anonsai
M.K. Čiurlionio menų simfoninis orkestras
M.K. Čiurlionio menų simfoninis orkestras

 

Kovo 20 d., trečiadienį, 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje pasirodo Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai – keturi solistai: Linda Šimanauskaitė (arfa), Kotryna Šiugždinytė (violončelė), Greta Petkevičiūtė (klarnetas) ir Paulius Anderssonas (fortepijonas), taip pat du dideli šios mokyklos kolektyvai – simfoninis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Martynas Staškus) ir choras (vadovas Romualdas Gražinis).
 
Vadovaujant dirigentui Martynui Staškui, parengta sudėtinga trijų Vienos klasikų ir prancūzų klasicizmo atstovo, vadinto „prancūziškuoju Mozartu“, F.-A. Boieldieu kūrinių programa. Skambės Josepho Haydno Koncerto violončelei ir orkestrui Nr. 1 C-dur, Hob. VIIb/1, I dalis; Simfonija Nr. 100 G-dur, „Kariškoji“, Hob. I/100; Françoiso-Adrieno Boieldieu Koncerto arfai ir styginių orkestrui C-dur II ir III dalys; Wolfgango Amadeus Mozarto Koncertas klarnetui ir orkestrui A-dur, KV 622; Ludwigo van Beethoveno Fantazija c-moll fortepijonui, chorui ir orkestrui, op. 80.
Lietuvos nacionalinė filharmonija, jau daugiau kaip 70 metų formuojanti šalies muzikinį gyvenimą, rūpinasi ir jaunosios kartos ugdymu. 1975 m. pradėti rengti ciklo „Atžalynas“ koncertai, gausaus mažųjų klausytojų būrio sulaukia sekmadienių popietės „Visai šeimai“, su paramos fondais organizuojami jaunuosius atlikėjus pristatantys koncertai.

 

M.K. Čiurlionio menų simfoninis orkestras
M.K. Čiurlionio menų simfoninis orkestras