7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filharmonijoje dvidešimt trečiasis nepriklausomybės pavasaris

 Padėka kūrusiems Lietuvą

Rengėjų inf.
Nr. 11 (1025), 2013-03-15
Muzika Anonsai
Choras „Ąžuoliukas“
Choras „Ąžuoliukas“

 Lietuvos nacionalinė filharmonija su Vilniaus krašto ateitininkais ir „Ateities“ žurnalo redakcija kovo 10 d. 12 val. šventiniu koncertu Filharmonijoje kviečia pasitikti jau dvidešimt trečiąjį nepriklausomybės pavasarį ir paminėti vieną džiugiausių mūsų istorijoje įvykių – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą.

Tai padėka 1918 m. Vasario 16-osios akto signatarams, 1949 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės deklaraciją pasirašiusiems partizanams, 1990 m. Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signatarams ir visiems, kovojusiems dėl laisvės ir kūrusiems Lietuvą. Kartu tai pasaulio lietuvių jaunimo kvietimas drąsiai, džiugiai ir atsakingai kurti ateities Lietuvą.

 

Istoriniai įvykiai lėmė, kad mūsų jaunimas šiandien skirtingai išgyvena lietuviškumą. Lietuvoje bręsta jaunimo karta, kuri čia ir dabar pažįsta Lietuvą, apie okupaciją ir kovas dėl laisvės žino tik iš vadovėlių ir pasakojimų. Čia pat, už geografinės Lietuvos sienos, lietuvių mokyklose plevena nepaprastai gyva ir stipri tautiškumo dvasia, o už Atlanto ar Ramiojo vandenynų auga jau ketvirtoji karta išeivijos lietuvių, kuriems Lietuva yra ne tik senelių ar prosenelių prisiminimų kraštas, bet ir jų pačių tradicijos, kalba, dainos, kasdienė lietuviška veikla, jų tapatybės dalis. Tik lietuviai lemia, kad lietuviškumas pasaulyje neturi ribų ir sienų, o jaunimas, jo skirtingos patirtys, gebėjimai ir talentai gali užtikrinti gražią Lietuvos ateitį.

 

Renginio metu susirinkusiuosius sveikins Atkuriamojo Seimo Pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, Nepriklausomybės akto signataras Vidmantas Povilionis, ambasadorė ryšiams su Pasaulio lietuvių bendruomene Gintė Damušytė.

 

Specialiai renginiui vaizdo sveikinimus kūrė Punsko Kovo 11-osios licėjaus, Vokietijos Vasario 16-osios gimnazijos, Pelesos vidurinės mokyklos, Toronto Maironio mokyklos, Londono mokyklos „Mano pirmieji mokslai“ mokiniai ir mokytojai.

 

Dalyvauja berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ (vadovas ir dirigentas Vytautas Miškinis), Darius Polikaitis (JAV), M. K. Čiurlionio kvartetas, Molėtų kultūros centro mišrus ansamblis „A Cappella“ (vadovė Violeta Vitkuvienė). Solistai – Liudas Mikalauskas, Jovita Jankelaitytė.

Koncerte susilies skirtingų kartų ir šalių atlikėjų talentai, nuostabiais garsais jie skelbs laisvę, jaunystę, pavasarį. Skambės K. Mašanausko, V. Miškinio, V. Kernagio, T. Leiburo ir kitų kompozitorių kūriniai.

 

Choras „Ąžuoliukas“
Choras „Ąžuoliukas“