7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muzikinis projektas „Baroque Contempo“: kai barokas suskamba kitaip

 

Rengėjų inf.
Nr. 10 (1024), 2013-03-08
Muzika Anonsai
„Baroque Contempo“
„Baroque Contempo“

Barokas nusimes perukus ir suskleis vėduokles kovo 7 d. 19 val. „piano.lt“ koncertų salėje Vilniuje ir kovo 8 d. 18 val. Kauno valstybinėje Filharmonijoje.Taip originaliai pianistas Vytis Smolskas kartu su dainininkėmis Karolina Glinskaite (sopranas) ir Silvija Pankūnaite (džiazo vokalas) pristatys muzikinį projektą „Baroque Contempo“. Jaunieji kūrėjai į koncertus kviečia klasikinės muzikos ir džiazo gerbėjus bei visus, ieškančius naujo, netikėto skambesio.

 
Projekte susipina du iš pirmo žvilgsnio nesuderinami muzikos stiliai – barokas ir šiuolaikinis džiazas. Nuostabu tai, kad iš tikro baroko laikotarpio muziką ir džiazą sieja esminiai panašumai. Vienas jų net sudaro džiazo pagrindą. Tai – baroko epochoje gimusi improvizacija, leidžianti spontaniškai išgauti naujas skambesio spalvas, išreikšti emocijas. Baroko laikais, kaip ir šiuolaikiniame džiaze, muzikinis kūrinys buvo traktuojamas kaip gyvas, lankstus, atviras kaitai, akimirkos nuotaikai, pasiduodantis atlikėjo vaizduotei reiškinys.
 
Kūrybingųjų muzikantų trio – tai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantės, daugelio konkursų laureatės – sopranas Karolina Glinskaitė ir džiazo vokalistė Silvija Pankūnaitė, taip pat jau nemenkos tarptautinės patirties įgijęs pianistas Vytis Smolskas. Universalus, klasikinio fortepijono bei džiazo improvizacijos meno studijas Nyderlanduose baigęs V. Smolskas aranžavo visus „Baroque Contempo“ atliekamus kūrinius. Pianistas aktyviai koncertuoja su žinomais Lietuvos ir užsienio atlikėjais. Praėjusiais metais V. Smolskas tapo pirmuoju lietuvių pianistu, koncertavusiu prestižiniame „North Sea Jazz“ festivalyje Nyderlanduose su Roterdamo „Codarts“ bei Karališkosios Hagos konservatorijų jungtiniu bigbendu bei vienu ryškiausių šių dienų Niujorko saksofonistų Rudreshu Mahanthappa. Pasitelkęs improvizaciją, V. Smolskas siekia „klausytojui pasiūlyti platesnį požiūrį į harmoniją, formą ir bendrą skambesį“.
 
„Baroque Contempo“ trio unikalus tuo, kad atlikėjai susibūrė vedami konkretaus tikslo – pasinerti į vokalinę ir instrumentinę arijų interpretaciją, kuri atskleistų impulsyviąją, o ne vienareikšmiškai įmantrią, patetišką baroko epochos meno pusę. Drauge muzikuodami, atlikėjai stengiasi sukurti tyrą, magišką atmosferą bei atspindėti jausmus ir išgyvenimus, pernelyg nenutolusius nuo realybės. Barokas kitaip. Barokas naujai. Barokas su sparnais.
 
Daugiau informacijos: [email protected]  

 

„Baroque Contempo“
„Baroque Contempo“