7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Koncertų visai šeimai ciklą tęsia premjera „Vėjo laiškai“

 

LVSO inf.
Nr. 10 (1024), 2013-03-08
Muzika Anonsai
Saulė Rinkevičiūtė
Saulė Rinkevičiūtė

 

Kovo 9 d. kartu su pirmą kartą Kongresų rūmų scenoje viešinčiais ir mažuosius žiūrovus džiuginančiais Vilniaus teatro „Lėlė“ aktoriais Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristatys neįprastą muzikinį vaidinimą „Vėjo laiškai“, kuriam buvo pasirinkta Antonio Vivaldi muzika.
 
Netikėto įdomaus pasiūlymo iš LVSO sulaukusi teatro „Lėlė“ aktorė Lijana Muštašvili vadina šį pasirodymą tikru iššūkiu, juolab kad tai bus pirmas toks mėginimas ir LVSO, ir teatro „Lėlė“ istorijoje. Aktorė į pagalbą pasikvietė porą kolegių iš teatro – Sigitą Mikalauskaitę-Stankevičienę ir Astą Stankūnaitę, nes pasirodymui specialiai sukurtų ir nemažai scenoje judančių lėlių valdymas – gana sudėtingas procesas.
 
Neįprastam vaidinimui aktorės pasirinko Nijolės Indriūnaitės poeziją, šios poetės eilės skamba daugybėje teatro „Lėlė“ spektaklių ir yra puikiai žinomos tiek vaikams, tiek juos į vaidinimus atlydintiems tėveliams.
 
Kodėl buvo pasirinktas italų kompozitoriaus Antonio Vivaldi kūrinys „Metų laikai“? „Šis didingas kūrinys yra puikiai visiems pažįstamas, todėl labiausiai tiko mūsų bendrai idėjai – sujungti į vieną programą orkestro atliekamą muziką, lėlių vaidinimą ir eiles, – sako L. Muštašvili. – Labai tikimės, kad mūsų bendro darbo su LVSO rezultatais bus patenkinti ne tik mažieji žiūrovai, bet ir juos į spektaklius atlydėsiantys suaugusieji. Juk paprastai būtent tėveliai linkę kritiškiau vertinti vaikiškus spektaklius.“
 
LVSO ir teatro „Lėlė“ premjera „Vėjo laiškai“ – kovo 9 d., šeštadienį, 12 val. Vilniaus Kongresų rūmuose. Koncertui diriguos Ričardas Šumila, solistė – smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė.
 
Po koncerto orkestras kviečia visus žiūrovus pasilikti edukacinėje muzikos pamokoje „Susipažinkime su simfoniniu orkestru“. LVSO instrumentų grupių vadovai – koncertmeisteriai pristatys vaikams visus simfoninio orkestro instrumentus ir atliks po nuotaikingą, kiekvieną instrumentą pristatantį kūrinį.

 

Saulė Rinkevičiūtė
Saulė Rinkevičiūtė