7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Leonido Dorfmano fortepijono rečitalis

Taikomosios dailės muziejuje

LNF inf.
Nr. 9 (1023), 2013-03-01
Muzika Anonsai
Leonidas Dorfmanas
Leonidas Dorfmanas

Kovo 3 d., sekmadienį, 16 val. Taikomosios dailės muziejuje vyks Leonido Dorfmano fortepijono rečitalis.Koncertas skiriamas Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos ilgametės mokytojos Lidijos Dorfman atminimui.

Vilniuje gimęs Leonidas Dorfmanas – Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinis, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventas, baigęs aspirantūrą Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje. Daugiau kaip 20 metų jis gyvena Vokietijoje, bet nuolatos grįžta į Lietuvą (iki 2000 m. jis devynerius metus buvo smuikininko Raimundo Katiliaus scenos partneris). Vokietijoje ir Austrijoje toliau tobulinęs solo fortepijono, kamerinės muzikos ir dainų akompanavimo praktiką, vėliau jis pradėjo studijuoti dirigavimą. „L. Dorfmanas yra pasiekęs tokią brandą, kad apie jo meną galima kalbėti tik aukščiausiomis kategorijomis. Talentingas muzikas perteikia kūrinio meninę ir filosofinę plotmę, bet kartu pastebi menkiausias smulkmenas. Jis geba subtiliai pajausti kompozitoriaus sumanymą ir praturtinti jį savo ilgamete atlikėjo patirtimi“, – po pianisto ir altininko Ilano Schneiderio koncerto Tytuvėnų vasaros festivalyje rašė „Literatūra ir menas“.


Šį rečitalį menininkas skiria savo mylimos Motinos, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos ilgametės mokytojos Lidijos Dorfman atminimui.
 
Programoje: Domenico Scarlatti Trys sonatos: C-dur, d-moll, E-dur; Josepho Haydno Sonata Nr. 62, Es-dur, Hob. XVI: 52; Johanneso Brahmso Iš „Septynių fantazijų fortepijonui“, op. 116: Capriccio g-moll, Intermezzo E-dur, Intermezzo E-dur, Capriccio d-moll; Franzo Schuberto Du ekspromtai iš Keturių ekspromtų, op. 90: Ges-dur, As-dur; Iš „Trijų pjesių fortepijonui“: Andante Es-dur ir Allegro C-dur; Franzo Schuberto – Ferenco Liszto „Margarita prie ratelio“, „Kur?“, „Malūnininkas ir upelis“; Broniaus Kutavičiaus „Trys metamorfozės“.

 

Leonidas Dorfmanas
Leonidas Dorfmanas