7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir maestro Gintaras Rinkevičius tęsia XXIV koncertų sezoną

 

LVSO inf.
Nr. 2 (1016), 2013-01-11
Muzika Anonsai
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Vasario 1 d. savo gimtadienio proga Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir jo vadovas maestro Gintaras Rinkevičius dovanoja šventę žiūrovams. 24-ajame orkestro gimtadienio koncerte dalyvaus ypatingi svečiai – visuomet Lietuvos publiką žavinti Lilija Gubaidulina ir Edgaras Montvidas, operos scenose jau sukūręs per 20 vaidmenų, dainuojantis garsiuose operos teatruose bei už Verterio vaidmenį apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“ (2009 m.). Sveikindami orkestrą jie dovanos gražiausias operų arijas ir duetus.
 

Vasario 14 d. gausus žymiausių popmuzikos atlikėjų būrys kvies visus praleisti romantiškiausią metų šventę skambant E. Johno, M. Jacksono, A. L. Webberio, „Queen“, E. Claptono, C. Dion, R. Stewarto, W. Houston ir kt. dainoms.
 
S. Rachmaninovo kūrybai šį pusmetį skiriami net du koncertai. Kovo 14 d. ir 15 d. melomanai turės ypač retai pasitaikančią galimybę išgirsti visus S. Rachmaninovo koncertus fortepijonui ir orkestrui. Garsius kompozitoriaus kūrinius atliks Lietuvoje puikiai žinomas pianistas Aleksandras Paley. 
Balandžio 19 d. koncerte skambės dviejų skirtingų kompozitorių kūriniai – P. Čaikovskio simfonija Nr. 4 ir Jacobo Tero Veldhuiso koncertas „Aukso karštinė“ („Gold Rush“) mušamiesiems ir orkestrui, jį atliks perkusijos meistrai Pavelas Giunteris ir Sergejus Buranovas (Baltarusija).
 
Vienas žymiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis ir gitaristas Sergejus Krinicinas vasario 22 d. atliks unikalią programą, kurioje išgirsime orkestro lydimą dviejų styginių instrumentų skambesį.
 
Balandžio 26 d. į Kongresų rūmus grįžta pianistas Lukas Geniušas, jau spėjęs įveikti sudėtingiausius opusus fortepijonui ir laimėjęs reikšmingus tarptautinius pianistų konkursus, tarp kurių – XVI tarptautinis F. Chopino pianistų konkursas, kuriame Lukas pelnė sidabro medalį. Pianistas ir dirigentas Amosas Talmonas atliks viduramžių meile alsuojančią A. Brucknerio Ketvirtąją simfoniją bei dramatiškąjį L. van Beethoveno koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 3.
 
Orkestro sezono pabaigos koncerte – grandiozinė Carlo Orffo sceninių kantatų trilogija „Triumfai“. Po kantatos „Carmina Burana“ premjeros Orffas rašė savo leidėjui: „Viską, ką aš iki šiol sukūriau, o Jūs, deja, išleidote, galite sunaikinti. Nuo „Carmina Burana“ prasidės mano kūrinių numeracija“ – tai, ką mes vadiname „Orffo žanru“, jungiančiu oratoriją, kantatą, baletą ir operą. Orffo muzika nukreipta į klausytojo širdį, siekiama, kad ji būtų suprantama ir veiktų emocionaliai. Šis reginys Vilniaus kongresų rūmų scenoje suburs garsiausius Lietuvos atlikėjus ir kolektyvus.
 
Šį pusmetį LVSO vėl džiugins mažuosius klausytojus koncertais visai šeimai. Originaliose koncertų programose dalyvaus Lietuvos Baltijos cirko akrobatai, žonglieriai, klounai, Neringos Čereškevičienės vadovaujamas „Tele bim-bam“ kolektyvas, sezono premjera – teatralizuotas koncertas „Vėjo laiškai“ su teatro „Lėlė“ aktoriais.
Jau po oficialaus sezono pabaigos koncerto orkestras ir maestro G. Rinkevičius vėl pakvies klausytojus į Vilniaus paveikslų galerijos kiemelį, kuriame birželio 1, 8 bei 15 d. skambės gražiausios melodijos – nuo klasikinių arijų iki roko ir popmuzikos hitų.
 
Išskirtinis pasiūlymas muzikos gerbėjams: sausio 2–31 d. vyksta nauja LVSO abonementų akcija, kurios metu klausytojai bilietus gali įsigyti su didžiausiomis nuolaidomis. Perkant bilietus į 3–4 skirtingus koncertus bus taikoma 25 proc., į 5 ir daugiau koncertų – net 30 proc. nuolaida! Pirkdami akcijos bilietus Jūs dalyvaujate loterijoje ir galite laimėti vertingų orkestro ir rėmėjų prizų. Bilietai parduodami Kongresų rūmuose ir „Tiketa.lt“ kasose visoje Lietuvoje.

 

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras