7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Trimito virtuozo koncertas

Andrejus Kavalinskis, Rista Savičius ir Lietuvos kamerinis orkestras

LNF inf.
Nr. 37 (1005), 2012-10-19
Muzika Anonsai
Andrejus Kavalinskis. Nuotraukos iš LNF archyvo
Andrejus Kavalinskis. Nuotraukos iš LNF archyvo

Šį trečiadienį, spalio 17 d., 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje koncertuos trimito virtuozas Andrejus Kavalinskis. Su Lietuvos kameriniu orkestru grosiantis trimitininkas džiugins baroko ir klasicizmo muzikos perlais – skambės Johanno Nepomuko Hummelio ir Giuseppe’s Tartini koncertai trimitui ir orkestrui.

 

Jau ne pirmą kartą Lietuvoje su Lietuvos kameriniu orkestru koncertuojantis Andrejus Kavalinskis pranoksta kitus trimitininkus ne tik techniniu meistriškumu ir universalumu, bet ir ypatingu stiliaus pojūčiu. Tarptautinis varinių pučiamųjų žurnalas rašė: „Pelnęs laurus Porcijoje, Paryžiuje ir Tulone, A. Kavalinskis tapo vienu žymiausių savo kartos trimitininkų. Įsidėmėtina karjera!“

 

A. Kavalinskis studijavo trimitą prof. R. Friedricho ir E. H. Tarro klasėse Karlsrūhės aukštojoje muzikos mokykloje Vokietijoje. 2005 m. įgijo koncertuojančio artisto diplomą. Vienu svarbiausių savo mokytojų jis laiko „Royal Concertgebouw“ orkestro trimitų koncertmeisterį P. Masseursą.

 

Kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas A. Kavalinskis gastroliuoja daugelyje Europos šalių, grojo su Berlyno simfoniniu, Maskvos Didžiojo teatro, „Maskvos virtuozų“, Paryžiaus, Brabanto (Olandija), Kioto kameriniu (Japonija), Dortmundo filharmonijos (Vokietija), Padujos ir Venecijos (Italija) bei kt. orkestrais.

Solisto ir Lietuvos kamerinio orkestro vakaro programoje numatyta ir orkestro muzikos klasika – Josepho Haydno Simfonija Nr. 49 bei Wolfgango Amadeaus Mozarto Simfonija Nr. 29. Ši programa – tikras masalas pasiilgusiems klasikinės muzikos harmonijos. Orkestrui diriguos svečias iš Vokietijos Rista Savičius.

 

Buvusioje Jugoslavijoje gimęs, Vokietijoje gyvenantis dirigentas Rista Savičius karjerą pradėjo kaip smuikininkas, vėliau mokėsi dirigavimo. Su paties įkurtu Vokiečių Frankfurto prie Maino kameriniu orkestru gastroliuoja visame pasaulyje, diriguoja ir daugeliui kitų garsių kolektyvų.

 

Andrejus Kavalinskis. Nuotraukos iš LNF archyvo
Andrejus Kavalinskis. Nuotraukos iš LNF archyvo
Rista Savičius. Nuotraukos iš LNF archyvo
Rista Savičius. Nuotraukos iš LNF archyvo