7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Akustika, kvepianti cinamonu

Gintarė Žaltauskaitė
Nr. 43 (1492), 2023-12-22
Kultūra Anonsai
Justas Tertelis. G. Žaltauskaitės nuotr.
Justas Tertelis. G. Žaltauskaitės nuotr.

Aktorius, dramaturgas ir režisierius Justas Tertelis prieš šventinį šurmulį kviečia susitikti akustiniame koncerte. Ką tik pristatęs premjerą „PRAeis“, kūrėjas ragina dar stabtelėti ir pasiklausyti jo autorinių dainų, vakarą praleisti gitaros garsų bei teatro užkulisių apsuptyje. Pasirodymo metu jis taip pat žada pasidalinti ir naujomis melodijomis.

 

Daugeliui atpažįstamas kaip „Keistuolių teatro“ ir teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorius, atlikėjas dievina roką ir dainuojamosios poezijos klasiką, o „Solo ansamblio“ gyvavimo pradžioje buvo ir vienas iš grupės narių. Vaidmenų J. Terteliui nestinga ne tik teatro scenoje, tačiau ir už jos ribų: jis aktorius, dramaturgas, režisierius, dainų autorius, tinklalaidžių vedėjas bei mokymų lektorius. Dainas kurti J. Tertelis pradėjo nuo pat aktorystės pradžios, o jose atgimsta kasdienės aktualijos ir teatro personažai.

 

„Atėjus į teatrą, muzika ir dainų kūrimas buvo bendra kūrybos dalis: kažkurios dainos yra ir iš spektaklių (niekam ne paslaptis, jog teatro laboratorijai „Atviras ratas“ ir „Keistuolių teatrui“ muzika nėra svetima, vienokia ar kitokia forma ji skamba ir spektakliuose), tačiau dažniausiai dainas kuriu sau, jos reflektuoja jausenas, būsenas, džiaugsmą ar liūdesį“, – dalinasi kūrėjas. 

J. Tertelis pasakoja, jog kiekviena daina yra savotiškas pakvietimas permąstyti vieną ar kitą temą. „Kviečiu nesusireikšminti ir nebūti perdėtai rimtiems, kaip tai kartais nutinka teatre. Sustoti, pasidžiaugti ir būti dėkingam už tai ką turi čia ir dabar. Kartais, kai prireikia, būnu labai rimtas, mąstantis režisierius bei dirbu kryptingai, tačiau čia norėtųsi, kad būtų paprasta, linksma, šviesu ir džiugu“, – sako jis. Praskleidęs teatro užkulisius monospektaklyje „PRAeis“ J. Tertelis kreipėsi į visus suaugusius bei palietė vidutinio amžiaus aktoriaus išgyvenimus. Tuo tarpu koncerte po dainą atras kiekvienas – ir pats mažiausias, ir jau patyręs klausytojas. O vakaro metu skambės ir ligi šiol dar negirdėtos dainos.

 

Kūrėjas ne kartą koncertavo festivaliuose „Purpurinis vakaras“, „Akacijų alėja“ bei kituose renginiuose, radijo ir televizijos laidose bei svetur. Šį rudenį aplankęs Kopenhagą, dainų autorius kviečia mėgautis jo muzika Vilniuje: susiburti ir valandėlei nurimti prieš didžiąsias metų šventes. Dalintis šiluma, buvimu ir visiems įsiklausyti ne tik į akustinę muziką, dainų tekstus, tačiau ir vieniems į kitus.

 

Justo Tertelio akustinis koncertas „Cinamoninis angelas“ gruodžio 21 d. 19:00 val. Teatro „Atviras ratas” studijoje Vilniuje. Bilietus platina kakava.lt .

 

Koncerte laukiami visi vilniečiai ir miesto svečiai, o tiems, kam Vilnius per toli – atlikėjas primena, jog bilietus galima įsigyti jau ir vasarį vyksiantį koncertą Kaune.

 

Justas Tertelis. G. Žaltauskaitės nuotr.
Justas Tertelis. G. Žaltauskaitės nuotr.