7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Renginių serija OPEN SODAS grįžta su muzika: Bobas Dylanas, festivalis „Jauna muzika” ir skambi vakarienė

SODAS 2123 inf.
Nr. 17 (1466), 2023-04-28
Kultūra Anonsai
Visvaldas Morkevičius
Visvaldas Morkevičius

 Balandžio 29 d. Vilniaus kūrėjai vėl atveria studijų duris OPEN SODAS renginyje. Kultūros komplekse SODAS 2123 vyks parodos, diskusijos, ekskursijos ir koncertai, o atvirose studijose lankytojų lauks ir patys menininkai.

 

Šį kartą renginių ciklas skirtas muzikai, tad užsukę į SODAS 2123 visą dieną galės klausyti gyvų „Radio Vilnius“ transliacijų, vakare festivalis „Jauna muzika” pakvies į du koncertus, o temstant laukia ypatinga muzikos selekcija bare.

 

Neeilinis serijos renginys – muziką ir maistą jungianti TARKA organizacijos vakarienė. Iš anksto el.paštu [email protected] užsiregistravę smalsuoliai bus kviečiami paragauti tradicinio Indonezijos patiekalo – Gado-Gado salotų, o vakarienės atmosferą kurs speciali DJ SOTO indonezietiškos šokių muzikos selekcija.

 

„Tarka Nights“ – tai renginiai, kuriuose daugiausia dėmesio skiriame eksperimentiniams gyvos muzikos pasirodymams bei įrašytų aplinkos garsų (field-recording) klausymuisi. Maistas taip pat yra savotiška gyvojo mūsų šaknų archyvo forma, tad šį kartą kviečiame į Tarka vakarienę. Ji įkvėpta mūsų draugų „SoyDivision", kurie Berlyne renginiais „Soy and Synth“ buria žmonių bendruomenę mėgautis maistu ir garsais“, – pasakoja vienas iš vakarienės iniciatorių, garso tyrinėtojas ir kūrėjas Demetrio Castellucci. 

 

Muzika ir pokalbiai su SODAS 2123 kūrėjais visą dieną skambės „Radio Vilnius“ pagalba – savo laidas ves Visvaldas Morkevičius, Benas Trakimas, apie kuriamą muziką pasakos „Kabloonak“, Večera, o gyvą garsų pasirodymą surengs tarptautinių SODAS 2123 rezidencijų dalyvis Andrejs Poikāns.

 

SODAS 2123 erdvių kūrėjai bei organizacijos žada ne tik atverti duris, bet ir surengti darbų peržiūras bei pakviesti sudalyvauti diskusijose. 16:30 Atletikos galerijoje vyks ekskursija po Aistės Marijos Stankevičiūtės parodą „Palaidi galai”. 17 val. leidykla „Hubris“ surengs neįpareigojantį pokalbį prie vyno „Bobas Dylanas, koncertai, knygos ir kiti pasauliai” su muzikos kritike Emilija Visockaite ir rašytoja Jurga Tumasonyte. 

 

18 val. kompozitorius Dominykas Digimas bei smuikininkė Lora Kmieliauskaitė pakvies į festivalį „Jauna Muzika“, kur klausytojai turės galimybę patirti „Švytinčią pasaką“ – bendrą jų premjerą. Įėjimas į renginį – su bilietais. 

 

20 val. įvyks intensyvių „Nord plus“ programos kursų baigiamasis koncertas „Immedia“, kuriame pasirodys kompozicijos ir garso režisūros studentai, garso, vaizdo ir medijų menininkai. Norintys patekti į šį koncertą turėtų festivalio „Jauna Muzika“ tinklapyje registruotis iš anksto. 

 

Nuo 15 val. SODAS 2123 komplekso lankytojų lauks menininkės Ingos Galinytės performatyvios instaliacijos „Blogas sapnas“ pristatymas. O muzikos kūrimu besidomintys lankytojai turėtų nepraleisti progos užsukti į Garso Generatorių studiją. Čia nuo 16 val. vyks lietuvių sukurto plug-in'o „šerkšna“ pristatymas. 

 

Savo kūrybinėse studijose visą dieną idėjomis ir kasdienybe taip pat dalinsis įvairių sričių kūrėjai: Aistė Laisvė Viršulytė, Anta Marija Antanavičiūtė, Domas Raibys, Vitalij Červiakov, Volungė, Bon Alog ir Laurynas Skeisgiela, o muzikantai Takais ir Večera žada 17 val. savo studijoje surengti neįpareigojančių elektroninių improvizacijų vakarėlį.

 

Ant vaizdingos Rasų kalvos įsikūrusio kultūros kompleksas SODAS 2123 kūrėjai kartu su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga apsižvalgyti kvies nuo 15 iki 21 valandos. LTMKS veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

 

Pilna renginio programa internete: https://www.facebook.com/events/512053334284575

 

 

Žymos:
SODAS 2123 inf.,
Visvaldas Morkevičius
Visvaldas Morkevičius