7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ukrainiečių Šnipiškėse susitikimas

NDG inf.
Nr. 13 (1420), 2022-04-01
Kultūra Anonsai

Nelaimė Ukrainoje į Šnipiškes atvedė nemažai naujų gyventojų. Vieni čia apsistos laikinai, kiti - ilgiau, bet vienaip ar kitaip esame nauji kaimynai. Visiems - tiek patiems čia atvykusiems ukrainiečiams, tiek juos į savo namus priėmusiems šnipiškiečiams tai - naujas iššūksis, realybė, o ir galimybė. Neabejotinai visiems šiuo metu kyla įvairių klausimų, idėjų, o galbūt ir problemų, kurias kur kas paprasčiau spręsti, atsakyti ar realizuoti galėtume kartu.

Sekmadienį, balandžio 3 d. 12 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22) kviečiame susitikti ir susipažinti: ukrainiečius, juos apgyvendinusius šnipiškiečius ir kitus naujus kaimynus, tiek naujuosius kaimynus, tiek ir juos apgyvendinančius pavilniečius. “Šnipiškių ukrainiečių popietė” galbūt taps kassavaitiniu renginiu, buriančiu šią margą bendruomenę ir įgalinančiu padėti, paremti ir pastiprinti vieni kitus. Susitikimo metu, prie arbatos ir užkandžių, susipažinsime, pasidalinsime šviežiomis savo patirtimis, išsikelsime mums svarbius klausimus ir ieškosime atsakymų į juos.

Renginį koordinuos Raudonojo Kryžiaus savanoris Arvydas Grišinas. Bus siekiama suburti aktyvių ir bendradarbiauti norinčių ukrainiečių iniciatyvinę grupę. Kviečiami ir ukrainiečius apgyvendinę kaimynai bei kiti šnipiškiečiai.
Susitikime, susipažinkime ir veikime kartu!

Pasiteiravimui: Arvydas Grišinas, tel. +370 64520973

Žymos:
NDG inf.,