7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rupert kviečia į patyrimines dirbtuves „Įtrauktis kultūroje“ su Gabriele Gervickaite ir Vika Matuzaite

Rupert inf.
Nr. 39 (1404), 2021-12-03
Kultūra Anonsai

Data ir laikas: Gruodžio 8 d. 15 val.
Vieta: Istorijų namai (Kosciuškos g. 3, Vilnius)

Dirbtuvėse ir diskusijoje su menininke Gabriele Gervickaite ir Vika Matuzaite klausime kaip galime kultūros renginiuose bei parodose labiau įtraukti naujas ar esamas auditorijas turinčias judėjimo ir fizinių sunkumų. Kartu su gidu, lankydamiesi „Istorijų namų“ ekspozicinėse erdvėse tyrinėsime kaip veikia parodų architektūra, kaip patogiai ar ne jaučiamės aplinkoje. Bandydami patirti asmeniškai, ką reiškia turėti tam tikrų kliūčių, sieksime didinti empatijos jausmą žmonėms kurie patiria nepatogumus besilankant parodose. Kultūros lauko prienamumas vis dar didelis iššūkis todėl dirbtuvių metu mėginsime suprasti skirtingų auditorijų poreikius bei kaip galima suteikti kūrybišką ir saugią vietą muziejuose, galerijose, kitose kultūros institucijose.

Patyriminių dirbtuvių metu taip pat siekiame didinti bendrąjį suvokimą apie galimas strategijas, kaip organizuoti kultūrines veiklas, kurios būtų kuo universaliau įtraukios, prieinamos visokius iššūkius patiriantiems žmonėms, o taip pat kvestionuotų kultūros lauko elitistinį įvaizdį.

Dirbtuvės yra skirtos esamiems ar būsimiems kultūros darbuotojams: kuratoriams, edukatoriams, organizatoriams, koordinatoriams kurie dirba su parodų ir kultūros renginių ruošimu.

Dirbtuvės bus organizuojamos, remiantis patyriminės metodikos principais (patyrimas > refleksija > kontekstualizacija > galimas taikymas/ strategijų kūrimas). 

Trukmė 4 val.

–        Dalyvių registracija, susipažinimas
–        Įvadas į dirbtuves, temą ir patyrimą;
–        Ekskursija muziejuje;
–        Aptarimas ir gilesnė refleksija.

Registracija (iki 20 dalyvių)

Vedėjos:

Vika Matuzaitė ‒ edukatorė, visuomenininkė, praktikė, naviguojanti kūrybines ir edukacines erdves, daugiausiai dirbanti su socialinėmis temomis (žmogaus teisės, socialinis teisingumas, aktyvizmas).

Gabriele Gervickaitė yra Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narė, šiuo metu Vilniaus dailės akademijoje studijuoja meno dailės srities doktorantūrą. Savo kūryboje nagrinėja kūnų ir medicinos industrijos santykį. Naudodama savo kūną kaip archyvinės medžiagos talpyklą, kuria darbus, o stebėdama šiuolaikinių medijų kanalus, vykstančius socialinius ir politinius reiškinius, tyrinėja, kaip ir kodėl kuriami nenormatyvūs kūniški įvaizdžiai visuomenėje.

Ji yra parodų kuratorė bei meninių socialinių projektų edukatorė. Gabrielė turi patirties dirbant su žmonėmis turinčiais negalias bei jaunimu, naudojant neformalaus ugdymo metodus.

Šios dirbtuvės ir diskusija yra nemokami, ir vyks Lietuvių kalba

Pritaikymas judėjimo negalią turintiems asmenims:
– Visa ekspozicija, sanitariniai mazgai yra pritaikyti judėjimo negalią turintiems lankytojams.
– Muziejuje yra liftas.

Jei turite prieinamumo poreikių, prašome paminėti tai registracijos formoje arba susisiekti su mumis el. paštu [email protected]. Mes atsižvelgsime į šiuos poreikius.

COVID-19 informacija

Dalyvavimas galimas tik turintiems Galimybių pasą.

Remiantis LR sveikatos ministro sprendimu viešų renginių metu yra privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius), kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną. Nedėvėti kaukių leidžiama asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei.

Dirbtuvės ir diskusija organizuojami Margaritos Žigutytės ir Gabrielės Gervickaitė

Rupert veiklas remia Lietuvos kultūros taryba

Renginio partneriai: Istorijų namai

Pokalbis ir dirbtuvės yra projekto „Who cares?“ dalis, bendrai finansuojamo Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa“

Žymos:
Rupert inf.,