7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ástos Vilhelmínos Guðmundsdóttir paroda „Potentia“

Rengėjų inf.
Nr. 25 (1390), 2021-06-25
Dailė Anonsai

Liepos 1 d., 18 val. vyks islandų dailininkės Ástos Vilhelmínos Guðmundsdóttir  parodos „Potentia“ atidarymas Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerijoje (Pilies g. 40, Vilnius).

Tai konceptuali tekstilės meno paroda per abu muziejaus galerijos aukštus – meninės instaliacijos trijose muziejaus gotikinio rūsio erdvėse ir tekstilės objektų bei piešinių ekspozicija pirmojo aukšto galerijos salėje.

Ásta Vilhelmína Guðmundsdóttir yra viena iš žinomiausių Islandijos tekstilės (tiek taikomosios, tiek ir konceptualiosios) menininkių, aktyviai dalyvaujanti tarptautiniuose projektuose visame pasaulyje ir bendradarbiaujanti su įvairių žanrų kūrėjais, dažniausiai iš Rytų šalių. 

Tai antroji šios menininkės paroda Lietuvoje.

Ekspoziciją galima apžiūrėti iki liepos 31 d.

Apie menininkę: 

http://www.astaclothes.is

Islandijos gijos yra senos ir naujos, daugialypės ir daugiabriaunės. Kai kurios slypi giliai tautos sąmonėje, kitos yra dinamiškai įaustos į miesto ir kaimiškojo gyvenimo kultūrą. Gijos išsiskiria, atranda kelią į paviršių ir grįžta į egzistenciją. Keliauja į vandenynus, į kosmosą ir į kitas šalis. Ten jos susisiekia su svetimšalių gijomis, sujungia nauja ir sena. Begalinės galimybės.

Vienos išsiskaido, kitos susipina – tampa vieniu.

Keliavimas po pasaulį su gijomis glėbyje suteikia Ástai Vilhelmínai Guðmundsdóttir  begalę pasirinkimų. Kas patrauks jos žvilgsnį? Kas iškils į paviršių? Kas nori įžengti į būtį?

Per tekstilę Ásta interpretuoja ryšius tarp skirtingų kultūrų. Ji nukreipia mus, kad pamatytume, kas mus vienija, ir matydami savo galimybes surastume bendrą sritį per skirtingas kultūras. Apčiuopiamai.

Minkštos, baltos antklodės teikia mums svajonių pojūtį, jausmą, kad galime leisti sau svajoti, sueiti draugėn, o gijos yra begalinės. Svajokime.

Žymos:
Rengėjų inf.,  liepos 1 d., 18 val. atvykti į islandų dailininkės Ástos Vilhelmínos Guðmundsdóttir  parodos „Potentia“ atidarymą, kuris vyks Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejas galerijoje (Pilies g. 40, Vilnius). Tai konceptuali tekstilės meno paroda per abu muziejaus galerijos aukštus – meninės instaliacijos trijose muziejaus gotikinio rūsio erdvėse ir tekstilės objektų bei piešinių ekspozicija pirmojo aukšto galerijos salėje. Ásta Vilhelmína Guðmundsdóttir yra viena iš žinomiausių Islandijos tekstilės (tiek taikomosios, tiek ir konceptualiosios) menininkių, aktyviai dalyvaujanti tarptautiniuose  projektuose visame pasaulyje ir bendradarbiaujanti su įvairių žanrų kūrėjais, dažniausiai iš Rytų šalių.  Tai antroji šios menininkės paroda Lietuvoje. Ekspoziciją galima apžiūrėti iki liepos 31 d. Apie menininkę:  http://www.astaclothes.is Islandijos gijos yra senos ir naujos, daugialypės ir daugiabriaunės. Kai kurios slypi giliai tautos sąmonėje, kitos yra dinamiškai įaustos į miesto ir kaimiškojo gyvenimo kultūrą. Gijos išsiskiria, atranda kelią į paviršių ir grįžta į egzistenciją. Keliauja į vandenynus, į kosmosą ir į kitas šalis. Ten jos susisiekia su svetimšalių gijomis, sujungia nauja ir sena. Begalinės galimybės. Vienos išsiskaido, kitos susipina – tampa vieniu. Keliavimas po pasaulį su gijomis glėbyje suteikia Ástai Vilhelmínai Guðmundsdóttir  begalę pasirinkimų. Kas patrauks jos žvilgsnį? Kas iškils į paviršių? Kas nori įžengti į būtį? Per tekstilę Ásta interpretuoja ryšius tarp skirtingų kultūrų. Ji nukreipia mus, kad pamatytume, kas mus vienija, ir matydami savo galimybes surastume bendrą sritį per skirtingas kultūras. Apčiuopiamai. Minkštos, baltos antklodės teikia mums svajonių pojūtį, jausmą, kad galime leisti sau svajoti, sueiti draugėn, o gijos yra begalinės. Svajokime.