7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

M.K. Čiurlionio namai kviečia pasivaikščioti

MKČ namų inf.
Nr. 41 (1362), 2020-11-27
Kultūra Anonsai
MKČ namų nuotr.
MKČ namų nuotr.

Nors M.K. Čiurlionio namai lankytojams uždari, bet ir toliau tęsia darbus, siekdami būti lengviau pasiekiamais virtualioje erdvėje, socialiniuose tinkluose. Pirmasis žingsnis link besidominčių – priminimas, kad beveik prieš metus sukurta mobilioji programėlė „Čiurlionio Vilnius“ gali būti labai geras bičiulis šiomis dienomis. Su ja galima pasivaikštinėti Vilniaus senamiesčio gatvėmis, atrandant vietas, nuspalvintas Čiurlionio veikla. Programėlėje galima rasti ir daugiau įdomios informacijos apie to laikmečio Vilnių, lietuvių tautinio atgimimo asmenybes ir jų veiklą. Kaip apie programėlę teigė Čiurlionio namų direktorius Rokas Zubovas, „šios programėlės mintis gimė siekiant pripildyti miestą žmogiškos šilumos. Kartais atrodo, kad kūrėjas tampa artimesniu, supratus, kad esi jam daug kuo tapatus: aplinka, jausmais, kasdiene buitimi.“

 

Šiandien, kai kultūrinės įstaigos priverstinai turi užverti duris lankytojams, tokie žodžiai bei siekis įgauna dar stipresnę prasmę. Čiurlionio namai siūlo idėją – saugų kultūrinį patyrimą, pasivaikščiojimą Čiurlionio takais Vilniuje. Papildykite įprastą pasivaikščiojimą čiurlioniškomis akimirkomis, Vilniaus mieste slypinčiais istoriniais atradimais: kada, kur ir kodėl lankėsi Čiurlionis? Kaip miestas atrodė Čiurlionio akimis ir kaip atrodo mūsų laiškais? Ar žinojote, kad vien pagrindinėje, taip dažnai lankomoje Vilniaus gatvėje slypi trys Čiurlionio vietos?

Mobiliąją programėlę „Čiurlionio Vilnius“ galima atsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. Ieškokite Čiurlionis in Vilnius. Programėlė nemokama.

Žymos:
MKČ namų inf.,
MKČ namų nuotr.
MKČ namų nuotr.