7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Susitikimų cikle „Mano kaimynas menininkas“ - scenografas Jonas Arčikauskas ir keramikė Dalia Gentvainytė

Miesto laboratorija
Nr. 37 (1316), 2019-11-15
Kultūra Anonsai
D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.

Lapkričio 21 d. 19.00
Miesto laboratorija, Antakalnio g. 17, Vilnius

Antakalnis išties apdovanotas išskirtinėmis asmenybėmis, kūrėjais, menininkais - vietiniams gyventojams kaip reta nuskilusi įdomi ir garbinga kaimynystė. Kai kuriuos jų ne tik atpažįstame ar net pažįstame ir labinamės kasryt, o kai kuriuos turime progą pažinti tokių renginių kaip "Mano kaimynas menininkas" renginių metu.

Tad lapkričio žvaigždės - be galo įdomi menininkų pora: dailininkė, keramikė, dailės pedagogė Dalia Gentvainytė ir keramikas, dailininkas, scenografas, režisierius Jonas Arčikauskas. Dalia kuria konceptualią ir funkcinę, interjero ir lauko monumentalią keramiką, taip pat daug dėsto - nuolat veda autorinius seminarus, pristatant ir supažindinant su retesnėmis keramikos technikomis: nerikomi, raku, taip pat metodinius seminarus bendrojo ugdymo mokyklų ikimokyklinio, pradinio, spec. poreikio ir neformalaus ugdymo mokytojams. Jonas gi - nepaprastai įvairiapusis ir įvairiabriaunis menininkas, dirbantys ne keliose srityse.

Virš 50 metų kuria keramikos srityje – nuo miniatiūrinių iki didelių kompozicijų interjere ir eksterjere viešose erdvėse. Virš 40 metų dirba teatre: kuria dekoracijas, kostiumus, grimą, videoinstaliacijas, plakatus teatro spektakliams ir kinui, režisuoja, rašo libretus. Taip pat iliustruoja knygas. Nuo 1990 m. dailininkų grupės “Angis” narys. 2012 m. apdovanotas "Auksiniu scenos kryžiumi" už spektaklio "Eglutė pas Ivanovus" scenografiją. Ir čia tik labai suspausta judviejų kūrybinio kelio santrauka! Būtinai susitikime išskirtiniam pokalbiui apie meną, kūrybą, gyvenimą! P.S. Nuotraukoje - J. Vaitkaus spektaklis "Tryliktas apaštalas, arba debesis kelnėse", kuriam kostiumus ir scenografiją kūrė Jonas Arčikauskas. D. Matvejevo nuotrauka.

Kontaktai:
Goda Sosnovskienė, tel. 8 614 35692, [email protected]
Dalia Gentvainytė, [email protected]

 

D. Matvejevo nuotr.
D. Matvejevo nuotr.