7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rimvydo Kepežinsko kaligrafijos paroda „Raidėlynas“

MKČ namų inf.
Nr. 10 (1289), 2019-03-08
Kultūra Anonsai
Rimvydas Kepežinskas, „Raidėlynas“
Rimvydas Kepežinskas, „Raidėlynas“

Kovo 5 d. 18 val. M.K. Čiurlionio namuose Vilniuje (Savičiaus g. 11) pristatoma Nacionalinės premijos laureato Rimvydo Kepežinsko kaligrafijos paroda „Raidėlynas“. Vakare dalyvaus menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė, muzikuos Dainius Kepežinskas ir Rokas Zubovas.

 

Tai penktoji ciklo „Nacionalinių premijų laureatai Čiurlionio namuose“ paroda. Kolekciją sudaro netradicinis šrifto grafikos ir kaligrafijos formų rinkinys. Dailininkas atitolsta nuo įprastų raštijos būdų ir pateikia netikėtas instaliacines šrifto kompozicijas, įkūnytas medžio lakštų raižiniuose, odos ir kartono rašto konstrukcijose. Neįprastas raidyno perteikimo būdas stebina naujumu ir sunkiai apibūdinamomis rašto formomis. Keistas rašto kaip žinios pristatymas turi savo gilų konceptą, balansuojantį ties nepažinumo riba, puikiai apčiuopiamą jutiminiu lygmeniu, bet sunkiai suvokiamą protu.

 

Kaip asmenybė – tai itin kuklus ir mažakalbis žmogus, nelinkęs daug šnekėti ir aiškinti apie savo kūrybą. Užtat patys menininko darbai byloja, kad tai aukščiausio lygio meistras ir profesionalas, kurio kūrinius verta pamatyti.

 

Paroda eksponuojama kovo 4 – balandžio 1 d. Parodos kuratorė Ona Židonytė

 

Žymos:
MKČ namų inf.,
Rimvydas Kepežinskas, „Raidėlynas“
Rimvydas Kepežinskas, „Raidėlynas“