7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Alma mater musicalis“ koncertas su Rimvydo Stankevičiaus poezija

LMRF inf.
Nr. 9 (1246), 2018-03-02
Kultūra Anonsai
Rimvydas Stankevičius. S. Žumbio nuotr.
Rimvydas Stankevičius. S. Žumbio nuotr.

Kovo 5 d., pirmadienį, 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje Lietuvos muzikų rėmimo fondas rengia Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureato poeto Rimvydo Stankevičiaus kūrybos vakarą „Poezija – tai vagystė iš nebūties“.

Dalyvauja Rimvydas Stankevičius (poetas, eseistas, žurnalistas), prof., habil. dr. Viktorija Daujotytė (rašytoja, literatūrologė), Valentinas Sventickas (literatūros kritikas, eseistas, redaktorius), Vilniaus universiteto kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Paulius Bernardas Koncė). Dirigentas Modestas Jankūnas. Vakaro vedėja Laimutė Ligeikaitė.

 

Programoje Rimvydo Stankevičiaus poezija, Wolfgango Amadeus Mozarto, Juozo Naujalio, Vinco Kudirkos, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūriniai.

 

„Nesu išklausęs visų keturių dešimčių Wolfgango Amadeus Mozarto simfonijų, nemoku fortepijonu paskambinti nė vienos jo sukurtos melodijos, bet aš žinau begales smulkmenų apie jo gyvenimą, charakterį, įpročius, galiu valandomis pasakoti jo nuotykius, cituoti ekscentriškus pareiškimus imperatoriaus dvaro didikams ar kitiems kompozitoriams“, – yra rašęs R. Stankevičius. Tad klausytojų laukia darnus poezijos ir muzikos vakaras, atskleidžiantis plačias kūrybines inspiracijas.

Žymos:
LMRF inf.,
Rimvydas Stankevičius. S. Žumbio nuotr.
Rimvydas Stankevičius. S. Žumbio nuotr.