7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Opera „Saulė ir jūra“

NDG inf.
Nr. 30 (1224), 2017-09-22
Kultūra Anonsai
„Saulė ir jūra“
„Saulė ir jūra“

Spalio 1 d. 12, 13.30, 15, 16.30 ir 18 val. Nacionalinėje dailės galerijoje bus rodoma šiuolaikinė opera „Saulė ir jūra“.

 

Operos autorių bendroje kūryboje ypatingas dėmesys yra skiriamas dokumentikos ir fikcijos, realizmo ir poezijos santykiui, taip pat - teatro, muzikos ir vizualiųjų menų persidengimui.

 

Pirmasis menininkių darbas - šiuolaikinė opera „Geros dienos!“ (2013 m.) pelnė 6 prestižinius apdovanojimus, kūrinys pristatytas pasauliniuose muzikos, teatro ir operos festivaliuose: JAV, Kinijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Nyderlanduose, Portugalijoje, Estijoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje, bei daugiau nei 10 tarptautinių teatro festivalių Prancūzijoje; opera transliuota BBC Radio 3.

 

Projektas „Saulė ir jūra“ gavo Akademie Schloss Solitude 2016-2017 m. menininkų rezidencijos paramą. 2018 m. kūrėjos pakviestos dirbti Staatsschauspiel Dresdeno teatre.

 

Režisierė ir scenografė – Rugilė Barzdžiukaitė. Libreto autorė – Vaiva Grainytė. Kompozitorė ir muzikos režisierė – Lina Lapelytė. „Saulė ir jūra“ yra Vilniaus tarptautinio teatro festivalio „Sirenos ’17“ dalis.

Žymos:
NDG inf.,
„Saulė ir jūra“
„Saulė ir jūra“