7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt
ALF inf.
Nr. 28 (1222), 2017-09-08
Kultūra Anonsai

Atviros Lietuvos fondas rugsėjo 15 d. (penktadienį) 17 val. kviečia į diskusiją „Istorijos politika ir informacinis saugumas Vidurio Europos regione: kokius svarbiausius namų darbus reikia atlikti?“.

 

Dalyvaus istorikas prof. Jan Żaryn (Lenkija), žurnalistas ir politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka, filosofas ir politologas prof. Kęstutis Girnius. Pokalbį moderuos Lenkų diskusijų klubo narys Marijuš Antonovič.

 

Diskusijoje klausime, kaip su istorija ir atmintimi elgiasi Vidurio ir Rytų Europos politikai? Koks žiniasklaidos ir šiuolaikinių medijų vaidmuo formuojant istorijos politiką? Kaip reikėtų apibūdinti šiuo metu Rusijos Federacijos vykdomą manipuliavimo istorija strategiją ir taktiką? Ar įmanoma Vilniaus ir Varšuvos politiniai elitams, Lenkijos ir Lietuvos žiniasklaidai bei visuomenėms dirbti kartu stiprinant savo informacinį saugumą ir tuo pat metu – išvengiant įvairių su manipuliacija istorija susijusių grėsmių? Kaip suderinti sėkmingą istorijos politiką, kuri apsaugo visuomenę nuo manipuliacijų, su atvira, istorinės tiesos ieškančia diskusija?

 

Diskusija organizuojama bendradarbiaujant su Lenkijos institutu, Lenkų diskusijų klubu ir Goethe institutu Vilniuje.        

 

Diskusija lietuvių – lenkų kalbomis (su sinchroniniu vertimu) vyks Atviros Lietuvos fondo namuose (IV a.), Didžioji g. 5, Vilniuje.

Maloniai prašome registruotis čia iki rugsėjo 11 d.

Žymos:
ALF inf.,