7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Projekto www.atmintiesvietos.lt kūrėjai kviečia dalintis atsiminimais

Projekto www.atmintiesvietos.lt kūrėjai kviečia dalintis atsiminimais

 

VDU inf.
Nr. 22 (1083), 2014-06-06
Kultūra Anonsai

VDU menų galerija „101" kviečia bendradarbiauti kuriant naują virtualų projektą www.atmintiesvietos.lt. Šio projekto tikslas - sukurti interaktyvų atminties archyvą arba „laisvuosius Kauno archyvus”, pristatančius miesto kolektyvinei ir kultūrinei atminčiai svarbias atminties vietas. Tinklalapio dėmesio centre – skirtingos atminčių bendruomenės, kurios taps ne tik šios svetainės vartotojais, bet ir kūrėjais.

 

Atminties duombazes bei interaktyvius tinklalapius turi daugelis pasaulio miestų, todėl manome, kad tokios skaitmeninės atminties platformos sukūrimas ne tik padės kurti jungtis tarp asmeninių patirčių ir bendro kultūros paveldo, bet ir skatins įvairių Kauno atminčių bendruomenių susidomėjimą kultūrine atmintimi ir miesto gyventojų pasididžiavimą savo miesto istorija. Šiame Kauno atminties archyve mokslininkai ir tyrėjai, o svarbiausia - patys miestiečiai taps savo miesto kolektyvinės ir kultūrinės atminties kūrėjais, todėl jūsų pasakojimai, atsiminimai, fotografijos  yra viena didžiausių šio projekto vertybių.

 

Gal mėgstate fotografuoti ypatingas Kauno vietas?

O gal savo šeimos archyve turite įdomių fotokadrų, kuriais norite pasidalinti?

Gal jūsų nuotrauką lydi įdomi istorija, kurią būtinai turite papasakoti?

 

Jeigu teigiamai atsakėte bent į vieną klausimą, tuomet labai kviečiame siųsti fotografijas (o galbūt ir jas lydinčias istorijas), susijusias su Kauno miestu, jo įvykiais, šventėmis, asmenybėmis, jums svarbiomis miesto vietomis ar jūsų gyvenime reikšmingais momentais adresu: [email protected] iki birželio 20 d.

 

Jūsų atsiųstos fotografijos bus publikuojamos projekto tinklalapyje www.atmintiesvietos.lt ir be jūsų sutikimo niekur kitur nebus viešinamos.

 

Projekto rengėjai:

VDU menų galerija „101”, Laisvės al. 53, Kaunas

Kontaktiniai asmenys:

Daiva Citvarienė, tel.: 868561929

Ana Čižauskienė: tel.: 867862838

e.p. [email protected]

 

Projektą remia:

LR Švietimos ir mokslo ministerija

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyrius

Lietuvos kultūros taryba

 

Žymos:
VDU inf.,