7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Terry Smitho paskaita „Galvojant apie šiuolaikinį meną, kuruojant šiuolaikybę“

Nacionalinėje dailės galerijoje

Inesa Pavlovskaitė
Nr. 9 (1070), 2014-03-07
Kultūra Anonsai

Paskaitų ciklo, skirto šiuolaikinio meno teorijos problemoms, pirmajame renginyje – Pitsburgo universiteto (JAV) meno istorijos profesoriaus Terry Smitho paskaita „Galvojant apie šiuolaikinį meną, kuruojant šiuolaikybę“, kuri vyks kovo 10 d. 18 val. Nacionalinėje dailės galerijoje.

 

Trumpai apie paskaitą ir pranešėją:

Kokios yra vyraujančios šiuolaikinio meno srovės ir kaip specifinės meno praktikos pakeitė šiuolaikinio meno kuravimo ypatumus? Pitsburgo universiteto meno istorijos profesorius Terry Smithas jau daugiau nei dešimtmetį tyrinėja šiuolaikinio meno teorijos ir istorijos problemas ir formuluoja šiuolaikinio meno kuravimo ir teorinio kalbėjimo principus – menininkai, architektai, kuratoriai ir meno teoretikai savo praktikose reaguoja į esminius šiuolaikinės tikrovės ypatumus, į pačią šiuolaikybę.

 

Terry Smithas – šiuolaikinio meno istorijos ir teorijos profesorius Pitsburgo universitete (JAV) ir vizituojantis profesorius Nacionaliniame eksperimentinių menų institute Naujojo Pietų Velso universitete Sidnėjuje. Jis yra kelių knygų autorius, tarp kurių: The Architecture of Aftermath (University of Chicago Press, 2006), What is Contemporary Art? (University of Chicago Press, 2009), Contemporary Art: World Currents (London: Laurence King; Upper Saddle River, NJ: Pearson/Prentice-Hall, 2011 and 2012), Thinking Contemporary Curating (New York: Independent Curators International, 2012). Smithas yra knygos Antinomies of Art and Culture: Modernity, Postmodernity and Contemporaneity (Duke University Press, 2008), kartu su Nancy Condee ir Okwui Enwezor, sudarytojas.

 

Renginio organizatorė: Inesa Pavlovskaitė (The Gardens)

Renginio partneris: Nacionalinė dailės galerija