7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Seminaras „Europos atminties įamžinimo iniciatyvos: sėkmingos patirtys“

 Nacionalinėje dailės galerijoje 

Koperator inf.
Nr. 17 (1031), 2013-04-26
Kultūra Anonsai

 Balandžio 26 d. (penktadienį) 10 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) Tarptautinių kultūros programų centras (TKPC) kviečia į seminarą, skirtą totalitarinių režimų temą nagrinėjančių tarptautinių iniciatyvų bei projektų finansavimo galimybėms aptarti.

 

Šiais metais seminare savo patirtimi dalinsis ir įgyvendintus projektus pristatys trys organizacijos: svečias iš Nyderlanduose esančių Anos Frank namų (Anne Frank House) pristatys šios institucijos, aktyviai veikiančios istorijos įamžinimo srityje, plėtojamas elektronines priemones darbui su jaunimu, o Lietuvos organizacijos „Savęs pažinimo ir realizavimo studija“ bei „Vilko valia“ apžvelgs po du savo įgyvendintus ir teigiamų atsiliepimų iš dalyvių sulaukusius projektus.

 

Seminaro metu bus pristatomas ES programos „Europa piliečiams“ 4 veiksmas „Gyva Europos atmintis“, pagal kurį galima gauti paramą projektams, siekiantiems išsaugoti vietas ir archyvus, susijusius su deportacijomis, ar įamžinti nacizmo ir stalinizmo aukų atminimą, bus aptarti programų pokyčiai bei ateitis 2014-2020 metais. Praktinė seminaro dalis bus skirta organizacijoms, ketinančioms teikti paraišką birželio 3 d. paraiškų teikimo terminui, taip pat bus aptarti paraiškų pildymo ypatumai. Paraiškas šiam veiksmui gali teikti nevyriausybinės organizacijos, muziejai, vietos ar regioninės valdžios institucijos, švietimo ar mokslinių tyrimų institucijos, bendruomenės, atminties įamžinimo srityje dirbančios organizacijos.

 

Seminaras (lietuvių kalba) vyks Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) nuo 10.00 iki 14.30 val. Seminaras nemokamas, tačiau norintys dalyvauti jame iki balandžio 24 dienos (imtinai) turėtų užsiregistruoti el. paštu [email protected]. Registruojantis prašome nurodyti savo vardą, pavardę, pareigas ir organizaciją, kurią atstovaujate, miestą bei el. pašto adresą.

Daugiau informacijos seminaro programą rasite :

http://www.pilieciams.eu/uploads/2013_04_26_Vilnius_4_veiksmas_programa.pdf

Tarptautinių kultūros programų centro informacija

                                      

Kontaktinis asmuo:

 

Asta Visminaitė

Programos „Europa piliečiams“ Lietuvoje vadovė

[email protected]

Tel. +370 5 2616687

Faks. +370 5 2609425

Koperator – Tarptautinių kultūros programų centras

„Europa piliečiams“ biuras

www.pilieciams.eu

Z. Sierakausko 15

LT- 03105 Vilnius

www.koperator.lt