7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Vartų“ peržiūroje - Algirdas Jaruševičius

Vasario 7 d.
 

Galerijos „Vartai“ inf.
Nr. 6 (1020), 2013-02-08
Kultūra Anonsai
МОРДОБИТИЯ, iš serijos - Advertising apocalypse. 2012 m.
МОРДОБИТИЯ, iš serijos - Advertising apocalypse. 2012 m.

4 (52) Ketvirtadienio peržiūra

Algirdas jaruševičius (Instaliacija)

 

Atidarymas – vasario 7 d., 18 val.

 

„Vartų“ galerijos peržiūrų salėje vasario 7 d. pristatomi du Algirdo Jaruševičiaus projektai - videoprojekcija „Vilkelis“ ir du serijos „Advertising apocalypse“ objektai.

 

Vaikiško žaislo silpstantis sukimasis. Akimirka, kai jis nukris, balansavimas tarp buvimo ir prapulties, sėkmės ir nesėkmės. Kaip ir kituose dviejuose Algirdo darbuose - matomas ar paslėptas sunaikinimo diskursas, agresija suvaldyta ir uždaryta gražiose plastiko dėžėse, simbolizuojančiose kitą mūsų laikų nebylios prievartos mechanizmą – reklamą. Sintezė tarp istorinio sluoksnio, „low definition“, praeities ir naujovių, glamūro, prievarta brukamos masinės produkcijos organiška, lyg nuolatinis gyvenimo virsmas, talpinantis savyje daugybę sluoksnių. Kamerinio formato šviesdėžės, raudona su tablo imituojančiu laikrodžiu bei užrašu „Мордобития“ ir rastomis skaidrėmis iš 1992 metų Barselonos olimpiados bokso rungtynių tarp Tailando ir Lietuvos, pauspaudus mygtuką pasigirsta populiari muzikėlė ir mirksi šviesos elementai. Antroji dėžė – vėl junginys iš keleto skirtingų sluoksnių: reklaminio stendo (šį kartą mėlyno), aprėminančio ir apšviečiančio dalį apdaužytomis keraminėmis plytelėmis dengtos sienos.

 

Kaip teigia Algirdas Jaruševičius, jo kūrinys yra apie nuo šaltojo karo tebesitęsiančius nediplomatiškus visuomeninių konfliktų sprendimus.

 

                     

 

МОРДОБИТИЯ, iš serijos - Advertising apocalypse. 2012 m.
МОРДОБИТИЯ, iš serijos - Advertising apocalypse. 2012 m.