7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje - Romos Auškalnytės instaliacijos

 Peržiūra sausio 17 d., 18 val.

Galerijos „Vartai“ inf.
Nr. 2 (1016), 2013-01-11
Kultūra Anonsai

Sauso 17 – 23 dienomis galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje bus pristatomos jaunos menininkės, Romos Auškalnytės (g. 1989),  instaliacijos „Objektas 2“ ir „Smalsumas“. 

 
2012 – aisiais metais Vilniaus dailės akademijoje baigusi grafikos bakalauro studijų programą, šiuo metu Roma gyvena ir kuria Jungtinėje Karalystėje. Jos kūryba autobiografiška. Kūriniuose vyrauja atminties ir užmaršties temos. Išraiškos priemonėmis menininkė renkasi asmeniniuose archyvuose rastus originalius, savas istorijas turinčius daiktus, naudoja fotografiją, piešinį, grafinę spaudą, knygos meną. 
 
,,Objektas 2“ (2012) – tai knyga – dėžė, tarnaujanti kaip dokumento talpykla. Struktūrizuodama knygos puslapius pagal tam tikrus piešimo principus, naudodama šriftą ir jo kompozicijas, R. Auškalnytė sukūrė konceptualų, novatorišką autoportretą.  
 
,,Smalsumas“ (2012)  – šešių plienu dengtų dėžučių instaliacija, veikianti stebėjimo pro rakto skylutę būdu. Darbas analizuoja konkrečių istorijų sukeltus prisiminimus, koncentruodamas vaizdą į detalę, kuri, pasak autorės, ir yra kiekvienos istorijos esmė
 
 
**
Šiuolaikinio meno galerija „Vartai“ pristato visuomenei atviras menininkų darbų peržiūras, kurių metu yra pristatomi vieno atrinkto menininko naujausi darbai, nagrinėjami jo kūrybos žanras ir raida, išskirtinumas bei potencialas. 
 
Galerija „Vartai“ viešas ketvirtadienio peržiūras rengia siekdama intensyviau rinkti ir visuomenei pateikti naujausias žinias apie šiuolaikinio meno kūrėjų darbus, išsamiau pristatyti menininkus, greičiau pastebėti žinomų menininkų kūrinius bei atrasti naujus vardus. 
 
Menininkai, pageidaujantys pateikti darbus peržiūrai kviečiami kreiptis į galeriją el. paštu [email protected].
 
Meno kolekcionieriams rengiami ir asmeniniai darbų pristatymai bet kurią savaitės dieną. Dėl susitikimo laiko suderinimo prašome kreiptis į galeriją tel. (+370) 5 2122 949 ar el. paštu [email protected].