7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Algimanto Švėgždos (1941–1996) vardo piešinio konkurso paroda

Nuo spalio 4 d. Vilniaus dailės akademijos naujuosiuose rūmuose

Nr. 34 (1002), 2012-09-28
Kultūra Anonsai
Piešinys iš parodos plakato
Piešinys iš parodos plakato

1990 metų gruodžio 1 dieną, laiške iš Berlyno bičiuliui Arvydui Šalteniui, Algimantas Švėgžda rašo kaip svarbu: „Sudaryti galimybę tiems, kurie piešia, nori piešti iš gamtos, bet niekas jų nepalaiko, paskatinti jaunus žmones ryžtingai pasukti vėl mokytis iš kelių tūkstančių metų meno patyrimo, o ne vien iš grupės, kuri atėjo devyniolikto šimtmečio gale su šūkiu „seną pasaulį sudaužysim, naują pastatysim“. [...] Nevalia būti vienpusiškiems. Reikia ir regimąją atmintį lavinti. Bet niekas nepakeis to brūkšnio, išgyvento betarpiškai, išgyvenant vietoje. Tai ne tik brūkšnys. Jame lieka dalelė tos auros, tos vibracijos, to kvapo ir „įvykio vietos“.“

 

Vilniaus dailės akademijos garbės profesoriaus Algimanto Švėgždos (1941–1996) vardo piešinio konkursas rengiamas siekiant paskatinti Akademijos studentų kūrybiškumą, lavinti piešimo įgūdžius, plėsti piešinio raiškos būdų ir improvizacijų įvairovę.
 
Dalyvauti konkurse buvo kviečiami visų kursų ir pakopų Dailės akademijos studentai. Dalyviai galėjo pateikti pavienius piešinius arba jų ciklus dviejose kategorijose:

A kategorija – studijinių užduočių piešiniai, sąlygoti atitinkamos studijų programos. Šios kategorijos piešiniai konkursui pateikiami kartu su studijų užduoties tekstu;


B kategorija – kūrybiniai piešiniai. Tematika, motyvai, atlikimo technika ir priemonės neribojami.

Geriausiai komisijos įvertintų kūrinių autoriai gaus pinigines premijas ir diplomus bei teisę surengti personalines parodas.

 

Bus vertinamas išraiškingumas, įtikinamumas, pastabumas ir jautra, pasirinktų raiškos priemonių valdymo meistriškumas, teorinių žinių kūrybiškas taikymas. Konkursas bus organizuojamas kasmet.

 

Atrinkti kūriniai bus eksponuojami piešinių parodoje VDA Naujuosiuose rūmuose, „Šachmatinėje salėje“ (fojė, Malūnų g. 5, Vilnius) spalio 4–31 d.

Atidarymas spalio 4 d. 17 val
 

Piešinys iš parodos plakato
Piešinys iš parodos plakato