7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Giedrės Žickytės filmui „Šuolis“ – pagrindinis prizas Pietų Korėjoje

„Pasakos“ inf.
Nr. 26 (1391), 2021-09-03
Kronika
Kadras iš filmo „Šuolis“
Kadras iš filmo „Šuolis“

Tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje „EIDF 2021“ Pietų Korėjoje režisierės Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ pelnė pagrindinį apdovanojimą – Didįjį festivalio prizą.

 

Pasakojantis apie lietuvių jūreivį Simą Kudirką, 1970 metais išdrįsusi iš sovietinio laivo peršokti į JAV pakrančių apsaugos katerį ir paprašyti politinio prieglobsčio filmas dalyvavo pagrindinėje konkursinėje festivalio programoje „Festival Choice – Global“. Filmus vertino tarptautinė žiuri. Tai jau septintas tarptautinis apdovanojimas, kurį pelnė „Šuolis“.

 

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad šį kartą filmas buvo įvertintas ir Azijoje. Gaila, kad dėl pandemijos ribojimų negalėjau vykti į Pietų Korėją atsiimti prizo“, – sako režisierė, kurios padėkos kalbą tiesiogiai transliavo Pietų Korėjos televizija. Pasisveikinusi korėjietiškai Giedrė Žickytė sakė pirmiausia norinti padėkoti pagrindiniam savo filmo herojui už suteiktą galimybę sukurti šį filmą. Ji pabrėžė, kad nors lietuvio jūreivio drąsus šuolis į laisvę įvyko prieš pusę amžiaus, jis ir šiandien aktualus, kelia diskusijas apie žmogaus laisvę, vienybę, humanizmą, suteikiant prieglobstį jo prašantiems, apie žmogaus teises, kurios dabar svarbesnės nei bet kada anksčiau.

 

Pasak festivalio „EIDF 2021“ vykdančiojo prodiuserio Gunny Hyoung, Žickytės filmui Pietų Korėjos žiūrovai tikrai neliks abejingi: „Gyvendami Šiaurės Korėjos pašonėje, gerai žinome kas buvo SSRS. Todėl Simo istorija neabejotinai sujaudins korėjiečius. Be galo džiaugiuosi, kad būtent „Šuolis“ laimėjo pagrindinį mūsų festivalio prizą“.

 

„Šuolio“ premjera Lietuvos kino teatruose nuo rugsėjo 17 d.

Filmo platintojas Lietuvoje – „Pasaka distribution“.

Kadras iš filmo „Šuolis“
Kadras iš filmo „Šuolis“