7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Naujausias Lino Mikutos filmas – Leipcigo kino festivalio konkurse

„Lela Films“ inf.
Nr. 35 (1356), 2020-10-16
Kronika
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“

Spalio 25 dieną prasidėsiančiame viename svarbiausių ir seniausių pasaulyje dokumentinių ir animacinių filmų festivalių „Leipzig DOK“ (Vokietija) įvyks naujausio Lino Mikutos filmo „Romano vaikystė“ pasaulinė premjera. Filmas dalyvauja pagrindinėje konkursinėje festivalio programoje kartu su kitais vienuolika iš viso pasaulio atrinktų filmų ir pretenduoja į pagrindinį festivalio trofėjų „Auksinį balandį“(„Golden Dove“).

 

„Romano vaikystė“ –  tai poetinės dokumentikos filmas apie vaiko laisvę ir tėvų atsakomybę. Pagrindinis filmo herojus – aštuonerių metų  berniukas Romanas, gyvenantis Klaipėdoje, socialinės rizikos šeimoje, tačiau turintis du svarbiausius dalykus savo gyvenime – visišką laisvę ir tėvų meilę.

 

Linas Mikuta - jaunosios kartos lietuvių režisierius. Jo dokumentiniai filmai „Dzūkijos jautis“ (2012), „Pietūs Lipovkėje“ (2013), „Šaltos ausys“ (2017) pelnė ne vieno kino festivalio apdovanojimus.

 

Šiais metais Leipzig DOK festivalis vyks hibridiniu būdu – žiūrovai turės galimybę žiūrėti filmus tiek kino teatruose, laikantis saugumo reikalavimų, tiek internetinėje platformoje.

Nacionalinė filmo „Romano vaikystė“ numatoma lapkričio pradžioje Europos filmų forume „Scanorama“.

 

Filmo treileris: https://vimeo.com/459698092

Kadras iš filmo „Romano vaikystė“
Kadras iš filmo „Romano vaikystė“