7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinėje kino mugėje Prancūzijoje – naujausi lietuviški trumpametražiai filmai

„Lithuanian Shorts“ inf.
Nr. 5 (1326), 2020-02-07
Kronika
„Žiema atogrąžų miške“
„Žiema atogrąžų miške“

Savaitgalį Prancūzijoje prasidėjo 42-asis Tarptautinis Klermono-Ferano trumpametražių filmų festivalis. Šiemet festivalio tarptautinėje konkursinėje programoje dalyvauja Estijos, Lietuvos ir Meksikos bendros gamybos animacinis filmas „Žiema atogrąžų miške“ (rež. Anu-Laura Tuttelberg). Filmas jau apkeliavo pusšimtį kino festivalių bei pelnė septynis apdovanojimus Italijos, Pietų Korėjos, Japonijos, Taivano ir Lenkijos kino festivaliuose. Filmo koprodiuserė – gamybos kompanijos „Art Shot“ vadovė Agnė Adomėnė.

 

Festivalis rengia mugę, kuri sulaukė trijų tūkstančių profesionalų iš beveik šimto pasaulio šalių. Aštuntus metus Lietuvai šiame renginyje atstovauja trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“ kartu su partneriais – Lietuvos kino centru ir Lietuvos kultūros taryba. Mugė yra vienintelis trumpametražiui kinui skirtas industrijos renginys Europoje. Tai išskirtinė proga pristatyti mūsų šalies trumpametražius filmus, sudaryti sandorius su Europos televizijomis, filmų platintojais ir pardavimų agentais. „Lithuanian Shorts“ mugėje pristato lietuviškų trumpametražių filmų katalogą. Naujausi lietuviški filmai profesionalams bus prieinami ir festivalio videotekoje.

 

Klermono-Ferano mugėje kino profesionalai gali susipažinti ne tik su lietuviškais filmais ir jų kūrėjais, bet ir su Lietuvoje vykstančiais kino renginiais, gamybos ir kino paslaugų kompanijomis. „Lithuanian Shorts“ agentūra dalyvauja susitikimuose su trumpametražių filmų organizacijas vienijančiomis organizacijomis „Short Circuit“, „Short Film Conference“. Taip pat vyks susitikimai su Kanų, Venecijos, Oberhauseno, Tamperės, Concordo (Italija), La Guarimba (Italija), Short Waves (Lenkija), kitų tarptautinių  kino festivalių atstovais.

 

Klermono-Ferano festivalyje taip pat vyksta trumpametražių filmų bendros gamybos forumas „Euro Connection 2020“. Tarp 14 pristatomų projektų – 2019 m. Vilniuje vykusio Baltijos šalių trumpametražių filmų pristatymo „Baltic Pitching Forum“ nugalėtojas – latvių filmas „The Deer“ (rež. Kristīne Vītola, prod. Lelde Prūse).

„Žiema atogrąžų miške“
„Žiema atogrąžų miške“