7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Roberto Antinio parodos „Trintukas“ Diuseldorfe

Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Kronika

Rugpjūčio 9 d. (penktadienį), 19 val. galerijoje „Meno parkas“ Diuseldorfe (Dorotheenstrasse 22) vyks Roberto Antinio parodos „Trintukas“ atidarymas. Parodą galerijoje galima bus aplankyti iki rugsėjo 14 d.


Menininko Roberto Antinio kelias nužymėtas daugeliu kūrybos etapų. Kūrybos pradžia – darbas su tėvu, garsiu skulptoriumi Robertu Antiniu (Vyresnysis). Vėliau (nuo 1980 m.) menininkas pasuko prie temų „Apie neregius“ ir „Priemonės praregėjimui“. Kitos temos, užimančios išskirtinę vietą jo kūryboje, tai „Epitafijos“ (skiriamos jau mirusiam skulptoriui – Tėvui), su ankstesnėmis persipinanti tema „Efemerijos“, o dar vėliau atsiranda „Trintukas“, kuri susijusi su proceso ir interaktyvumo sąvokomis. Čia menininkas stengiasi kurti ir rodyti ne objektus, o santykį tarp suvokėjo ir pateiktų „veikėjų“.


Ši paroda sudaryta iš trijų ekspoziciją vienijančių temų:
-„Trintukai vitrinoje“. „Trina“ miesto praeivius.
- „Prašviesėjimai“. Trintukai vaikų su negalia rankose įgauna galimybę trinant „Juodą“ atsirasti „Prašviesėjimui“.
- „Artistas“. Čia trintukas „pavirsta“ artistu, vaidinančiu vaidinimą apie galimybes bendrauti su žiūrovu. „Trintukas–artistas“ vaidina apie savo „nusitrynimą“ kaip ir žiūrovo galimą tapsmą „Trintuku“.

Menininkas Robertas Antinis (g. 1946) gyvena ir dirba Kaune. 2002 metais apdovanotas garbingiausiu apdovanojimu Lietuvoje – Nacionaline Kultūros ir Meno premija. Aktyvus kūrybinis kelias pažymėtas daugeliu personalinių ir grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje (Vokietija, Lenkija, Prancūzija, Japonija, JAV ir kt.). Jo kūrinių yra MO muziejaus (Vilnius), Egidio Marzona Kolekcijoje (Berlynas, DE), Nacionalinė dailės galerijos, Nacionalinio M. K. Čiurlionio muziejaus, kolekcijose, privačiose kolekcijose Vokietijoje, Italijoje, Rusijoje, Latvijoje, Moldovoje, Lietuvoje.
Nuo 1997 m. menininkas bendradarbiauja su galerija „Meno parkas“.


Paroda yra galerijos projekto „Trys viename. Robertas Antinis“ dalis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.


Parodos lankymas nemokamas.
Galerijos darbo laikas: II-VI 14:00-18:30

 

Žymos: