7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos šiuolaikinis šokis festivalyje ,,IndepenDance“ Geteborge

Živilė Etevičiūtė
Nr. 31 (1268), 2018-10-05
Kronika
Scena iš spektaklio „Per kūną”. Organizatorių nuotr.
Scena iš spektaklio „Per kūną”. Organizatorių nuotr.

Minint Baltijos šalių Nepriklausomybės šimtmečio sukaktį, antrame didžiausiame Švedijos mieste surengtas tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis, kurio programoje pagrindinis dėmesys šokio trupėms iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.


„Trečiasis aukštas“ (3:e Våningen) – festivalio organizariaus, menų centro repertuare trijų Lietuvos šokio trupių: Andriaus Pulkauninko „Kinetinio teatro”, Birutės Letukaitės Kauno šokio teatras ,,Aura“ ir Airos Naginevičiūtės „Airos” pasirodymai.


„Choreografai bei jų kolektyvai, kuriuos nusprendėme pakviesti, yra svarbūs šiuolaikinio šokio plėtrai Baltijos šalyse savo unikalia menine išraiška, laisve ir stipriu vientisumu.“ - teigia festivalio organizatoriai.

Festivalį atidarė A. Pulkauninko „Kinetinis teatras” su pasirodymu „Per kūną” (Trough Body). Spalio mėnesį Lietuvos trupių pasirodymus tęs šokio teatras „Aura“ su duetu “ABU2” (Switch) iš spektaklio „Padaryk iš manęs jungiklį“, o lapkritį geteborgiečiams „Airos” šokio teatras pristatys  kompleksinį, didelio masto kūrinį „Chimeros karoliai“ (Chimera’s Beads). 

„Trečias aukštas“ – kūrybinių dirbtuvių, šiuolaikinio šokio ir muzikos erdvė bei susibūrimo vieta. Naujai įrengtose patalpose (sename 19 a. cukraus fabrike šalia Geteborgo įlankos) taip pat vyksta menininkų seminarai, konferencijos, repeticijos. Kiekvieną sezoną pristatomi švedų ir tarptautinių šiuolaikinių šokių kolektyvų koncertai.

Scena iš spektaklio „Per kūną”. Organizatorių nuotr.
Scena iš spektaklio „Per kūną”. Organizatorių nuotr.