7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Scanorama“ kviečia dalyvauti konkursinėje programoje „Naujasis Baltijos kinas“

„Scanoramos“ inf.
Nr. 22 (1259), 2018-06-01
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Paskutinė diena“ (rež. Klaudija Matvejevaitė)
Kadras iš filmo „Paskutinė diena“ (rež. Klaudija Matvejevaitė)

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ skelbia konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ dalyvių registraciją. Jubiliejinis, jau dešimtą kartą organizuojamas konkursas šiemet siūlys ne tik išskirtinę programą, bet ir suteiks Lietuvos, Latvijos ir Estijos jauniesiems kūrėjams daugiau galimybių pristatyti savo darbus tarptautinėje erdvėje.

 

„Scanorama“ kartu su dar šešiais Europos kino festivaliais šiais metais įkūrė tarptautinį Europos kino festivalių tinklą „Judantys vaizdai be sienų“ (“Moving Images  – Open Borders“). Tarp svarbiausių tinklo tikslų – naujų Europos kino balsų ir talentų mentorystė. „Pastaraisiais metais jaunieji Baltijos šalių kūrėjai vis dažniau žavi kūrybine, menine ir emocine branda. Todėl labai tikiuosi, kad naujojo tinklo partnerystė būtent jauniesiems autoriams suteiks daugiau galimybių savo darbus pristatyti kituose Europos kino festivaliuose. „Naujasis Baltijos kinas“ laukia tų, kurie moka ne tik fantazuoti, bet ir profesionaliai kurti, kaustyti žiūrovų dėmesį ir provokuoti visiems aktualias diskusijas“, – konkursinės programos dalyvius kviečia „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

 

Pernai konkursinės trumpametražių filmų programos „Naujasis Baltijos kinas“ (NBK) absoliučia nugalėtoja tapo režisierė Klaudija Matvejevaitė ir jos filmas „Paskutinė diena“. Filmas buvo įvertintas ne tik kaip geriausias lietuvių, bet ir visos konkursinės programos filmas.  Pagyrų jam negailėjo tarptautinė patyrusių profesionalų žiuri. Šiemet Klaudijos Matvejevaitės filmas „Paskutinė diena“ pretenduoja į „Sidabrinės gervės“ kiaušinio apdovanojimą Metų geriausio studento darbo kategorijoje.

 

Filmų registracija į šių metų konkursinę programą „Naujasis Baltijos kinas“ vyks iki rugpjūčio 10 d. Renginio organizatoriai kviečia teikti šiais metais sukurtus, Lietuvoje nepristatytus, ne ilgesnės kaip 35 minučių trukmės darbus. Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino režisieriai savo darbus gali registruoti „Scanoramos“ tinklalapyje. Geriausias jauno lietuvių režisieriaus filmas bus apdovanotas Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijos „AVAKA“ įsteigtu 3000 eurų piniginiu prizu.

 

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio  8–25 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Kadras iš filmo „Paskutinė diena“ (rež. Klaudija Matvejevaitė)
Kadras iš filmo „Paskutinė diena“ (rež. Klaudija Matvejevaitė)