7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pradedama rodyti Latvijoje

„Nominum“ inf.
Nr. 18 (1255), 2018-05-04
Kronika
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“

Pasaulyje itin gerai vertinamas naujausias Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ – pirmasis lietuviškas dokumentinis filmas, kurio komerciniai rodymai vyksta visoje Latvijoje. 

 

Filmas, pradėtas maždaug prieš devynerius metus, nuo pat pradžių buvo kuriamas su latviais.

 

„Be latvių – prodiuserio Uldžio Cekulio, operatorių Valdžio Celminio ir Ivaro Zviedrio – šio filmo nebūtų, jie visi tiesiog unikalūs. Ivaro įspūdinga patirtis buvo labai svarbi filmuojant ant motociklo. Jis buvo tiesiog nesustabdomas! Filmo pradžioje yra epizodas, kuriame vienas iš gregorių kopia į stačius kalnus, kad pasitreniruotų. Valdis jį sekė su kamera rankose ir miegmaišiu ant pečių, nes reikėjo likti nakčiai. Tai, ką jie darė ir koks yra rezultatas, – tiesiog neįtikėtina. Buvo momentas, kai visi filmo pinigai beveik baigėsi, bet Uldis rizikavo ir investavo savo pinigus. Mes buvome viena gentis, dirbome ir palaikėme vieni kitus“, – sakė Arūnas Matelis laikraščiui „Latvijas Avīze“.

 

Latvijoje imtasi neįprastos filmo platinimo strategijos: pirmąjį savaitgalį Rygoje bus po vieną seansą per dieną. Po to rodymų geografija plėsis, seansai dažnės. Nuo kitos savaitės filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bus rodomas ir visame „Forum Cinemas“ tinkle Latvijoje.

Pirmasis filmo seansas Latvijoje įvyko Rygoje, senajame „Splendid“ kino teatre. Premjera pritraukė gausybę žiūrovų, tarp jų ir geriausius dviračių maratono dalyvius. Į prieš tai vykusį seansą spaudai susirinko daug žurnalistų, taip pat atvyko italų kariai, dislokuoti Latvijoje.

Gegužės 1 d. įvyks filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ premjera Trento filmų festivalyje, po kurios prasidės jo platinimas visoje Italijoje.

 

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“
„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“