7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje lankysis kūrybinių industrijų ekspertė profesorė Li Dziašan

Agnė Biliūnaitė
Nr. 15 (1209), 2017-04-14
Kronika
Li Dziašan
Li Dziašan

Balandžio 14 d. Vilniuje viešės kūrybinių industrijų srities ekspertė iš Kinijos. Profesorė Li Dziašan apsilankys Kultūros ministerijoje, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kultūros verslo ir komunikacijos katedroje, Lietuvos kino centre, Užupio meno inkubatoriuje, Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centre, Menų spaustuvėje, susitiks su Nacionalinės kultūros ir kūrybinių industrijų asociacija. 

 

Profesorės Li vizito Lietuvoje tikslas – susipažinti su Lietuvos kultūros ir kūrybinių industrijų situacija, užmegzti kontaktus su šios srities tyrėjais ir praktikais, aptarti tolesnio bendradarbiavimo galimybes ir būdus siekiant plačiau pristatyti Lietuvos kūrybinių industrijų patirtį Kinijoje. Ekspertės vizitas organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros atašė Kinijoje.

 

Profesorė Li Dziašan yra Pekino tarptautinio universiteto nacionalinio kultūros vystymo instituto vykdančioji dekanė, Tarptautinio paslaugų verslo ir kultūros verslo tyrimų centro vykdančioji direktorė, Tarptautinio Tsingju paveldo tyrimų centro direktorė, Kinijos kultūros verslo tyrimų instituto ekspertė ir generalinė sekretorė, Pekino kultūros verslo tyrimų centro vyriausioji ekspertė, Pekino tarptautinio kultūros verslo ir kultūros mainų bendradarbiavimo inovacijų centro generalinė sekretorė. 

 

Profesorė taip pat dirba vizituojančia tyrėja Niukaslo universitete ir Goldsmito koledže Jungtinėje karalystėje, yra Kinijos tarptautinio verslo asociacijos, Kinijos aukštojo mokslo asociacijos estetinio švietimo profesinio komiteto ir Pekino paslaugų verslo asociacijos kultūros verslo ekspertų komiteto narė, Pekino verslo paslaugų asociacijos generalinio sekretoriaus pavaduotoja. 2005m. jai buvo skirtas  Geriausios Pekino jaunosios dėstytojos apdovanojimas. Jos tyrimais vadovaujasi Kinijos vyriausybė bei įmonės.

 

Svarbiausi profesorės Li Dziašan įgyvendinti kultūros ir kūrybinių industrijų srities projektai: Nacionalinių scenos menų trupių reformavimo ir tarptautiškumo strategijų tyrimas, Kinijos kultūros verslo įmonių vystymo ekonominio nuosmukio laikotarpiu strateginis tyrimas, Muziejų ekspozicijų kokybės gerinimo studija ir kt.

 

Ekspertė savo patirtimi dalinasi knygose “Įvadas į Kinijos kultūros verslo praktiką”, “Pasaulio miestai ir kultūros industrija”, “Apie tarptautinę kultūros industriją” ir kt.

 

Li Dziašan
Li Dziašan