7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dokumentinio filmo „Šaltos ausys“ tarptautinė premjera Krokuvos festivalyje

„Monoklio“ inf.
Nr. 22 (1174), 2016-06-03
Kronika
Kadras iš filmo „Šaltos ausys“
Kadras iš filmo „Šaltos ausys“

Lino Mikutos dokumentinis filmas „Šaltos ausys“ šiomis dienomis dalyvauja 56-ajame  Krokuvos kino festivalyje. Perėjęs didelę atranką – buvo pateikta 3322 filmų paraiškų – filmas pateko į festivalio konkursinę programą.

 

Studijoje „Monoklis“ sukurtas dokumentinis filmas pasakoja istoriją apie du vyrus – tėvą bei jo kurčnebylį sūnų, kurie gyvena vienkiemyje, atskirti nuo civilizacijos. Dalindamiesi tuo pačiu stogu, problemomis ir vargais, vyrai lieka labai tolimi vienas kitam. Jų pasaulio suvokimas toks skirtingas, kad visi bandymai susikalbėti virsta konfliktu arba nesusipratimu. Tėvas laiko sūnų nenormaliu nesubrendėliu, o sūnus tėvą – nejautriu chamu. Ar įmanoma šiems, regis, artimiausiems žmonėms rasti kelią vienam į kitą?

 

Festivalyje dalyvaus ir filmą „Šaltos ausys“ žiūrovams pristatys režisierius Linas Mikuta. Filmo pristatymą festivalyje dalinai parėmė Lietuvos kino centras.

 

Studijoje „Monoklis“ sukurtą filmą bus galima pamatyti ir „Skalvijos“ kino centro cikle „Lek gervė, lėk gervelė“ birželio 7 ir 14 dienomis.

Kadras iš filmo „Šaltos ausys“
Kadras iš filmo „Šaltos ausys“