7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Festivalyje „Festival du regard“ Paryžiuje – Algio Griškevičiaus fotografijos

 

Eglė Deltuvaitė
Nr. 29 (1135), 2015-07-24
Kronika
Algis Griškevičius, „Apsišvietę“, 2013 m.
Algis Griškevičius, „Apsišvietę“, 2013 m.

Birželio 20 – rugpjūčio 30 dienomis Sant Germain en Laye, Paryžiaus regione pirmą kartą vyks fotografijos festivalis „Festival du regard“, kuriame dalyvaus ir Algis Griškevičius. 

 

Festivalio direktorius bei kuratorius Eric Vialatel pirmąjį festivalį skyrė žmogaus temai, analizuodamas ją ir per humanistinę fotografiją ir fotografijos, kaip meno raiškos formas. Istorinėse miesto erdvėse bus galima pamatyti tokių tarptautinėje fotografijos scenoje žymių autorių, kaip Guy Le Querrec, Michael Kenna, Liu Bolin, Masao Yamamoto, Vee Speers bei galbūt mažiau girdėtų, bet ne mažiau įdomių autorių darbus. 

 

 

Prancūzijoje, kur vyksta daugybė fotografijos festivalių, „Festival du Regard“ siekia išsiskirti ne tik kokybe, bet ir glaudžiu bendradarbiavimu su miestu ir bendruomene. Kaip teigia festivalio vadovas, „lygintis su Arlio fotografijos festivaliu būtų įžūlu, tačiau mane žavi miesto požiūris į festivalį, į fotografiją – ten visur fotografija, vaizdai – jais kvėpuojame. Siekiui to paties ir Saint Germain ir aplinkiniuose miestuose. Noriu sukurti miesto ir fotografijos kosmosą“.  Festivalyje siekiama pristatyti skirtingus autorius bei anksčiau plačiai nerodytus jų darbus, pavyzdžiui Guy Le Querrec originalius portretus. Festivalio kuratoriaus, kaip miestų planuotojo, architekto patirtis įtakojo ir parodų eksponavimo formą: Michale Kenna sodų serija bus pristatyta lauko terasose, o Masao Yamamoto darbams specialiai sukonstruotas namas su tradiciniais japonų tatamiais ant grindų bei arbatos ceremonija atidarymo metu. 

 

Prancūzų kuratoriai dėmesį į A. Griškevičiaus darbus atkreipė tarptautinėje meno mugėje CUTLOG 2012, kuomet jis kartu su Jungtinės Karalystės menininku Oliver Bragg buvo nominuotas ARTE/Cutlog apdovanojimui. Dvidešimt aštuonios A. Griškevičiaus fotografijos iš ciklų „Mikališkių stebuklai“ ir „Cirkas“ bus eksponuojamos Karališkame manieže (Manège Royal) iki rugpjūčio 30 dienos. 

 

Festivalyje pristatomi autoriai: Algis Griškevičius, Matthias Olmeta, Julie de Waroquier, Michael Kenna, Vee Speers, Maleonn, Masao Yamamoto, Guy LeQuerrec, Yang Yi, Liu Bolin, Prticuli kolekcija, Wan Nindge, Marion Dubier Clark, Chen Jiagang, Zhou Jun, Gilles de Beauch, Yang Yongliang, Li Wei bei Alexey Titarenko. 

 

Daugiau informacijos:

 

Algis Griškevičius, [email protected], 868842532

 

 

--

Eglė Deltuvaitė

Direktorė / Director

VšĮ "Kultūros meniu" / PI Culture Menu

 

 

Algis Griškevičius, „Apsišvietę“, 2013 m.
Algis Griškevičius, „Apsišvietę“, 2013 m.