7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Arūno Matelio filmas pristatytas „Giro d’Italia“

 

„Nominum“ inf.
Nr. 18 (1079), 2014-05-09
Kronika Anonsai
Įveikta 1.5 km Monte Zonkolan
Įveikta 1.5 km Monte Zonkolan
Artėjant vienoms didžiausių dviračių sporto lenktynių pasaulyje „Giro d’Italia“, kurias kasmet stebi beveik 800 milijonų žiūrovų visame pasaulyje, Sutrio mieste Italijoje įvyko pagrindinio šių metų rungtynių etapo bei sunkiausiai įveikiamo Zonkolano kalno pristatymas. Legendinių lenktynių pristatyme išskirtinis dėmesys parodytas ir Arūno Matelio kuriamam dokumentiniam filmui „Gladiatoriai. Kita planeta“.
 
Beveik tūkstančio garbingų svečių ratui, tarp kurių – olimpiniai čempionai, futbolo žvaigždės ir politikai, – buvo pristatytas ne tik lemiamas „Giro d’Italia“ etapas, bet ir didelio italų spaudos atgarsio sulaukusi dokumentinio filmo idėja. Daugelį sužavėjo mintis, kad filmas bus ne apie dviračių sporto lyderius, bet apie tuos, kurie padeda komandų lyderiams siekti pergalių nepaisydami sužeidimų, kurie dažnai tęsia lenktynes, kad galėtų padėti savo komandos lyderiams laimėti. Tai – savotiškas ordinas ar gladiatorių būrys, gyvenantis pagal išoriniam pasauliui nežinomą savo garbės kodeksą ir nerašytas sporto taisykles.
 
Renginio išvakarėse Friulio-Venecijos Džulijos kino fondas, kurio projektų svarstymuose dalyvauja žymūs Italijos kino kūrėjai, „Oskarų“ ir didžiųjų kino festivalių laureatai, įvertino Matelio projektą – bendrame reitinge jis užėmė antrą vietą, į priekį praleisdamas tik vaidybinį filmą. Būsimas filmas yra kelių šalių koprodukcija. Lietuvoje filmo partneriai – Lietuvos kino centras, filmą rodys „Lietuvos ryto“ televizija“.

 

Įveikta 1.5 km Monte Zonkolan
Įveikta 1.5 km Monte Zonkolan