7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Ekskursantei“ – prestižinė Nacionalinė Rusijos kino premija „Nika“

 

„Ekskursantė“
„Ekskursantė“
Balandžio 1 d. vyko Rusijos kino meno akademijos premijų „Nika“ teikimas. Lietuvių režisieriaus Audriaus Juzėno vaidybinis filmas „Ekskursantė“ kartu su Ukrainos režisieriaus Achtemo Seitablajevo filmu „Chaitarma“ laimėjo prestižinę „Nika“ kategorijoje „Geriausias NVS ir Baltijos šalių filmas“. „Ekskursantė“ pasakoja apie mergaitę, kuri pabėga iš į Sibirą ją vežančio traukinio ir nori grįžti namo į Lietuvą. Žodis „chaitarma“ išvertus iš totorių kalbos reiškia „sugrįžimą“. Filmas pasakoja apie totorių deportaciją iš Krymo, įvykdytą Stalino įsakymu.
 
Geriausiu vaidybiniu 2013 m. rusų filmu tapo Aleksandro Veledinskio „Geografas gaublį pragėrė“. Veledinskiui taip pat atiteko geriausio režisieriaus „Nika“, už geriausią muziką apdovanotas filmo kompozitorius Aleksejus Zubarevas, geriausių aktorių „Nikas“ gavo ir pagrindinius vaidmenis šiame filme sukūrę Konstantinas Chabenskis ir Jelena Liadova.
Geriausio dokumentinio filmo „Nika“ apdovanotas Vitalijaus Manskio filmas „Vamzdis“, geriausiu animaciniu filmu pripažintas Georgijaus Danelijos „Ku! Kin-dza-dza“. Metų atradimo „Nika“ atiteko Žoros Kryžovnikovo filmui „Karti...“

 

„Ekskursantė“
„Ekskursantė“