7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvių trumpametražiai filmai Klermono-Ferano kino festivalio mugėje

 

„Lithuanian Shorts“ inf.
Nr. 5 (1066), 2014-02-07
Kronika Anonsai
„Pietūs Lipovkėje“
„Pietūs Lipovkėje“

 

Paskutinę sausio dieną prasidėjusio svarbiausio Europoje Klermono-Ferano (Prancūzija) trumpametražių filmų festivalio mugėje agentūra „Lithuanian shorts“ antrą kartą pristatė naujausius lietuvių darbus. Mugės lankytojai su lietuvių režisierių filmais galės susipažinti nacionaliniame stende.
 
Anot agentūros direktorės Rimantės Daugėlaitės, Klermonas-Feranas jau 36-erius metus diktuoja trumpametražio kino madas, o festivalio mugė – vienintelis tik trumpametražiam kinui skirtas renginys Europoje. Lietuva vienintelė iš trijų Baltijos šalių mugėje turės savo stendą. Iš viso mugėje dalyvaus apie 30 šalių. „Klermone-Ferane susirenka svarbūs trumpametražio kino asmenys. Čia užmezgami naudingi ryšiai, vyksta svarbūs sandoriai, ieškoma naujų talentų. Pernai mugėje debiutavome, šiemet vėl populiarinsime lietuviškus trumpametražius filmus“, – pasakoja R. Daugėlaitė. Nacionaliniame stende dalinami specialiai mugei parengti katalogai „Lithuanian Shorts 2013–2014“ bei DVD su rinktiniais lietuviškais filmais. Šie leidiniai supažindina su 14 naujausių lietuvių trumpametražių filmų.
 
Antrą mugės dieną surengtas lietuvių trumpametražių filmų seansas. Buvo parodyti penki pernai sukurti filmai, iš kurių keli sulaukė tarptautinių kino festivalių dėmesio. Tai San Sebastiano kino festivalio studentų programoje pristatytas Marijos Kavtaradzės filmas „Pasakyk, kad neskaudės“, Linos Mikutos dokumentinis darbas „Pietūs Lipovkėje“ (jo premjera įvyko Leipcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje), debiutinis Austėjos Urbaitės „Etiudas“, antrasis Ievos Veiverytės darbas „Šuns dienos“, animacinis Skirmantos Jakaitės ir Solveigos Masteikaitės „Neeuklidinė geometrija“.
 
Festivalis vyksta sausio 31 – vasario 8 d., mugė – nuo vasario 3 iki 7 d. 

 

„Pietūs Lipovkėje“
„Pietūs Lipovkėje“
„Etiudas“
„Etiudas“