7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kauno styginių kvarteto turas Jungtinėje Karalystėje

 

Rita Valiukonytė
Nr. 11 (1025), 2013-03-15
Kronika

Kauno styginių kvartetas kovo 14 dieną pradėjo koncertinį turą Jungtinėje Karalystėje. Pirmasis koncertas įvyko seniausioje Gloucester miesto bažnyčioje. Smuikininkės Karolina Beinarytė ir Dalia Terminaitė, altistė Eglė Lapinskė ir violončelininkas Saulius Bartulis atliko Edvard Grieg, Franz Schubert ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinius.

 

Koncerto organizatorė Gloucester miesto muzikos bendrijos prezidentė Christine Tallbot-Cooper džiaugėsi, kad jau 83 sezoną vykstančiame muzikiniame cikle pirmą kartą koncertuoja kvartetas iš Lietuvos. „Derinant repertuarą su Kauno styginių kvartetu, pradėjau domėtis lietuvių kompozitoriais. Netikėtas ir malonus atradimas man buvo Mikalojus Konstantinas Čiurlionis - tikras genijus ir muzikoje, ir tapyboje! Šiuo atradimu būtinai norėjau pasidalinti su kitais muzikos mylėtojais, todėl paprašiau Kauno styginių kvarteto atlikti šio kompozitoriaus kūrinį mūsų renginyje”.

 

Kauno styginių kvarteto dar laukia trys pasirodymai Sittingbourne, Canterbury ir East Bergholt miestuose kovo 15 – 17 dienomis, kuriuose šalia Vakarų klasikų muzikos bus atliekami ir Vidmanto Bartulio kūriniai. Turą remia Lietuvos kultūros rėmimo fondas bendradarbiaujant su Muzikos informacijos ir leidybos centru.